Φινλανδία: Βίντεο – Οδηγοί Leopard 2A6 εκπαιδεύονται στον έλεγχο του άρματος σε παγωμένο οδόστρωμα

Φωτ. αρχείου maavoimat.fi | Φινλανδικό Leopard 2A6

Οι μελλοντικοί οδηγοί αρμάτων μάχης των φινλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται στην χειμερινή οδήγηση.

Στο βίντεο φαίνεται η απόσταση φρεναρίσματος που διανύει ένα άρμα μάχης Leopard 2A6 που κινείται με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα. Η απόσταση μετρήθηκε στα 110 μέτρα.

Είναι ένα από τα εκπαιδευτικά στάδια της βασικής εκπαιδεύσεως των οδηγών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, διάρκειας τριών εβδομάδων, της Σχολής Τεθωρακισμένων των Φινλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική περίοδος είχε ως αντικείμενα τη δυναμική οδήγηση και τον έλεγχο του άρματος σε ολισθηρά εδάφη.

Ο εξοπλισμός που εμπλέκεται στην εκπαίδευση οδηγών είναι άρματα μάχης Leopard 2A6, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης CV9030 και BMP-2M, τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής, ΠΕΠ και MTLB-v.

Η απόσταση φρεναρίσματος του Leopard 2A6 στο βίντεο είναι περίπου 110 μέτρα.

Μετά την βασική εκπαίδευση, ξεκινά η εκπαιδευτική φάση διάρκειας περίπου έξι μηνών κατά την οποία οι Στρατιώτες θητείας εκπαιδεύονται σε αντικείμενα τακτικής. Μετά από την ολοκλήρωση αυτής της εκπαίδευσης απονέμεται στους Στρατιώτες η καταλληλόλητα οδήγησης οχημάτων μάχης.

«Μόνο με την εκπαίδευση μπορείς να γνωρίσεις και να μάθεις πως να ελέγχεις τα μηχανοκίνητα μέσα σ’ όλες τις καιρικές συνθήκες», είπε ο Διοικητής της Σχολής Τεθωρακισμένων των φινλανδικών ΕΔ, Αντισυνταγματάρχης Τόμι Μαρτίνεν.

Η Σχολή Τεθωρακισμένων της Φινλανδίας (όπως όλες οι υπόλοιπες σχολές εφαρμογής όπλων) είναι μέρος του Εκπαιδευτικού Κέντρου, το οποίο αποτελεί οργανικό τμήμα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των φινλανδικών ΕΔ.

Η Σχολή Τεθωρακισμένων εδρεύει στο Παρολανούμι, στην Χάτουλα, στην νότια Φινλανδία.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.