Παρθενική πτήση για το πρώτο Eurofighter στην κουβετιανή διαμόρφωση

Copyright Eurofighter

Το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter διαμορφωμένο ειδικά για το Κουβέιτ πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση προς το τέλος του 2019, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το αεροσκάφος οργάνων μαζικής παράγωγης (ISPA 6), εξοπλισμένο στη διαμόρφωση της Αεροπορίας του Κουβέιτ, αναχώρησε από το Κέντρο Πτητικών Δοκιμών του Τμήματος Αεροσκαφών της Leonardo στο Τορίνο – Κάσελ την 23η Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με κοινοποίηση της Leonardo στο Twitter την 9η Ιανουαρίου.

Όπως σημειώνεται από την Eurofighter, το ISPA 6 είναι η πιο εξελιγμένη προσέγγιση του αεροσκάφους μέχρι σήμερα, και παρότι νωρίτερα άλλα στοιχεία είχαν δοκιμαστεί στο παρελθόν εν πτήσει, αυτή είναι η πρώτη φορά που συγκεντρώθηκαν όλες οι βελτιώσεις μαζί.

Το ISPA 6 είναι το πρώτο που πετάει με το ραντάρ E-Scan Captor-E στην Phase Enhancement 3 b (P3Eb), για το οποίο το Κουβέιτ είναι ο πελάτης προώθησης του. Οι υπόλοιπες βελτιώσεις για το Κουβέιτ περιλαμβάνουν το εξελιγμένο ατρακτίδιο σκόπευσης Lockheed Martin Sniper, την εισαγωγή του εκπαιδευτικού ατρακτιδίου μάχης DRS-Cubic ACMI P5 και το ενισχυμένο βοήθημα πλοήγησης ολοκατευθυντικής ραδιοκάλυψης υπερυψηλών συχνοτήτων (VOR). Επίσης, η κουβετιανή Αεροπορία θα έχει την επιλογή να αναπτύξει τον πύραυλο κρουζ MBDA Storm Shadow, τον πέραν του οπτικού ορίζοντα αέρος-αέρος πυραύλου MBDA Meteor και τον χαμηλής απόδοσης πύραυλο αέρος-επιφανείας MBDA Brimstone.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.