Ρωσία: Άρχισε τις κρατικές δομικές το πρώτο πλοίο έργου 22800 εξοπλισμένο με ναυτικό Α/Α σύστημα Pantsyr-M 

©fleetphoto.ru | Φωτογραφία αρχείου: Το ρωσικό πλοίο πυραύλων Οντίντσοβο (584).

Το πρώτο μικρό πλοίο πυραύλων έργου 22800 κλάσης Καρακούρτ οπλισμένο με το πυραυλικό σύστημα επιφάνειάς-αέρος Pantsyr-M άρχισε τις κρατικές δομικές, όπως δήλωσε ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Νικολάι Γεβμένοφ σε συνέντευξη στην εφημερίδα του υπουργείο άμυνας Ερυθρός Αστέρας (Κράσναγια Ζβέζντα).

«Το μικρό πλοίο πυραύλων Οντίντσοβο είναι η πρώτη μικρή κορβέτα που είναι οπλισμένη με το σύστημα Pantsyr. Την 30η Ιουνίου, ξεκίνησαν οι κρατικές δοκιμές του πλοίου στα ναυτικά πεδία βολών του Στόλου Βαλτικής», όπως δήλωσε ο Ναύαρχος.

Ο ρωσικός Στόλος Βαλτικός σύντομα θα παραλάβει σειρά έξι μικρών πλοίων πυραύλων έργου 22800 κατασκευασμένα στο ναυπηγείο Πέλλα. Τέσσερα εξ αυτών θα διαθέτουν ναυτικά σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος Pantsyr, όπως δήλωσε ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού.

Αυτήν τη στιγμή, δύο πλοία έργου 22800, τα Μυτίτσι και Σοβέτσκ είναι σε υπηρεσία με τον ρωσικό Στόλο Βαλτικής. Το Οντίντσοβο είναι το πρώτο πλοίο του έργου 22800 που είναι οπλισμένο με το σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων/πυροβόλων Pantsyr-M, το οποίο είναι η ναυτική έκδοση του επίγειου συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων/πυροβόλων Pantsyr-S.

Οι μικρές κορβέτες κλάσης Καρακουρτ είναι οπλισμένες με πυραύλους πλεύσης Kalibr-NK και επίσης με το εκσυγχρονισμένο σύστημα πυροβόλου AK-176MA των 76,2 χλστ. Η αυτονομία της κορβέτας είναι 15 ημέρες.

Συνολικά, τα ναυπηγεία θα κατασκευάσουν 18 πολεμικά πλοία αυτού του έργου για το ρωσικό Ναυτικό.

©fleetphoto.ru | Φωτογραφία αρχείου: Το ρωσικό πλοίο πυραύλων Οντίντσοβο (584).

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.