Το πρώτο μικρό πλοίο πυραύλων έργου 22800 κλάσης Καρακούρτ οπλισμένο με το πυραυλικό σύστημα επιφάνειάς-αέρος Pantsyr-M άρχισε τις κρατικές δομικές, όπως δήλωσε ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού Ναύαρχος Νικολάι Γεβμένοφ σε συνέντευξη στην εφημερίδα του υπουργείο άμυνας Ερυθρός Αστέρας (Κράσναγια Ζβέζντα).

«Το μικρό πλοίο πυραύλων Οντίντσοβο είναι η πρώτη μικρή κορβέτα που είναι οπλισμένη με το σύστημα Pantsyr. Την 30η Ιουνίου, ξεκίνησαν οι κρατικές δοκιμές του πλοίου στα ναυτικά πεδία βολών του Στόλου Βαλτικής», όπως δήλωσε ο Ναύαρχος.

Ο ρωσικός Στόλος Βαλτικός σύντομα θα παραλάβει σειρά έξι μικρών πλοίων πυραύλων έργου 22800 κατασκευασμένα στο ναυπηγείο Πέλλα. Τέσσερα εξ αυτών θα διαθέτουν ναυτικά σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος Pantsyr, όπως δήλωσε ο Αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού.

Αυτήν τη στιγμή, δύο πλοία έργου 22800, τα Μυτίτσι και Σοβέτσκ είναι σε υπηρεσία με τον ρωσικό Στόλο Βαλτικής. Το Οντίντσοβο είναι το πρώτο πλοίο του έργου 22800 που είναι οπλισμένο με το σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων/πυροβόλων Pantsyr-M, το οποίο είναι η ναυτική έκδοση του επίγειου συστήματος αντιαεροπορικών πυραύλων/πυροβόλων Pantsyr-S.

Οι μικρές κορβέτες κλάσης Καρακουρτ είναι οπλισμένες με πυραύλους πλεύσης Kalibr-NK και επίσης με το εκσυγχρονισμένο σύστημα πυροβόλου AK-176MA των 76,2 χλστ. Η αυτονομία της κορβέτας είναι 15 ημέρες.

Συνολικά, τα ναυπηγεία θα κατασκευάσουν 18 πολεμικά πλοία αυτού του έργου για το ρωσικό Ναυτικό.

©fleetphoto.ru | Φωτογραφία αρχείου: Το ρωσικό πλοίο πυραύλων Οντίντσοβο (584).

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: