Η Τουρκία παρουσίασε το 8X8 όχημα Μηχανικού PARS III που κατασκεύασε για το Ομάν

©FNSS | Το 8X8 όχημα Μηχανικού PARS III με συσκευή εκκαθάρισης ναρκών

Η τουρκική εταιρεία FNSS παρουσίασε την σπονδυλότητα και προσαρμοστικότητα του 8Χ8 οχήματος PARS III στις διαφορετικές αποστολές με το θωρακισμένο Οχημα Μηχανικού που κατασκεύασε για τον Βασιλικό Στρατού του Ομάν. Οι εν εξελίξει δοκιμές πιστοποίησης του 8Χ8 οχήματος Μηχανικού PARS III αναμένονται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου αυτού του έτους, μετά απ’ τις οποίες το όχημα θα παραδοθεί στο Ομάν.

Το 8Χ8 Όχημα Μηχανικού PARS III που αναπτύχθηκε απο την FNSS ως το πρωτο όχημα αυτού του είδους, μπορεί να εκπληρώσει αποτελεσματικά ενα ευρύ φάσμα αποστολών χάρις στην ικανότητα του να μεταφέρει εξοπλισμό και υλικά που προσαρμόζονται και αποσυνδέονται γρήγορα απο πάνω του.

Η σύμβαση που υπογράφτηκε από την FNSS για να καλύψει τις ανάγκες του Βασιλικού Στρατού του Ομάν καλύπτει την σχεδίαση, ανάπτυξη, παραγωγή και παράδοση συνολικά 172 οχημάτων σε 13 διαφορετικές διαμορφώσεις, όπως επίσης και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης υλικοτεχνικής υποστήριξης (ILS) καθ’όλη τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης. Καθώς 145 από αυτά τα οχήματα θα ειναι 8Χ8 οχήματα PARS III που θα παραδοθούν σε οχτώ διαφορετικές διαμορφώσεις, τα υπόλοιπα 27 θα ειναι 6Χ6 οχήματα PARS III που θα παραδοθούν σε πέντε διαφορετικές διαμορφώσεις. Ο συνολικός αριθμός 8Χ8 Οχημάτων Μηχανικού PARS III θα ειναι έξι.

Ο Νάηλ Κούρτ, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της FNSS, τόνισε το γεγονός πως το 8Χ8 Όχημα Μηχανικού PARS III αντιπροσωπεύει ενα απο τα καλύτερα δείγματα των δυνατοτήτων της FNSS στην εξέλιξη οχημάτων διαφορετικών διαμορφώσεων. “Τα οχήματα Μηχανικού ειναι μια από τις πιο δύσκολες διαμορφώσεις ειδικών οχημάτων. Αυτά τα οχήματα απαιτούν από προηγουμένως εκτεταμένες μηχανικές εργασίες και πρέπει να αναλύσεις απο πριν τα διαφορετικά σενάρια χρήσης του οχήματος, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Στο 8Χ8 Όχημα Μηχανικού PARS III, πήγαμε ένα βήμα πιο μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις και ήρθαμε με μια σχεδίαση που επιτρέπει την άμεση προσαρμογή και αφαίρεση εξοπλισμού και υλικών. Αυτό το όχημα, το όποιο αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα που αναμένονται απο τον Βασιλικό Στράτο του Ομάν, πιθανόν να διαθέτει μεγαλη εξαγωγική δυναμικότητα προς διαφορετικές χώρες στο άμεσο μέλλον,” δήλωσε ο Κουρτ.

©FNSS | Το 8Χ8 όχημα Μηχανικού PARS III εξοπλισμένο με εκσκαφέα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Αυτό το όχημα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αντικαταστάτης του AIFV σε πολλά θέατρα επιχειρήσεων του Τουρκικού Στρατού, Ενδεχομένως και στην Κύπρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.