ΗΠΑ: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του ραντάρ AN/APG-78 LONGBOW για τα AH-64E Apache

Η Longbow LLC, η κοινοπραξία των Northrop Grumman και Lockheed Martin, ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση των Μεταγενέστερων Δοκιμών και Αξιολόγησης ΙΙ (FOT&E II) του ραντάρ ελέγχου πυρός (FCR) AN/APG-78 LONGBOW για τα AH-64E Apache του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ)

Κατά την φάση FOT&E, το εκσυγχρονισμένο FCR LONGBOW παρουσίασε με επιτυχία τους πολλούς νέους τρόπους λειτουργίας και ικανότητες, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών θαλάσσης, παρακολούθησης μονού στόχου και επιτήρησης 360 μοιρών, όπως επίσης και την ικανότητα εντοπισμού -σε μεγάλες αποστάσεις- στόχων στην στεριά, τον αέρα και την θάλασσα. Το βεληνεκές εντοπισμού διπλασιάστηκε και βελτίωσε τον εντοπισμό των ανεπάνδρωτων εναέριων οχημάτων.

“Η προσέγγιση μας στα συστήματα ανοιχτής αρχιτεκτονικής μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε την εκπληκτική απόδοση χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή στα συστήματα,” δήλωσε η Σούζαν Μπρους, αντιπρόεδρος της Longbow LLC και αντιπρόεδρος Northrop Grumman Mission Systems. “Η έκτη έκδοση είναι μια σημαντική αναβάθμιση στις ικανότητες του LONGBOW και παρέχει σημαντικές ικανότητες επίγνωσης κατάστασης και στοχοποίησης στον μαχητή”.

Κατά την αξιολόγηση των βελτιώσεων απόδοσης στην FOT&E, το ραντάρ LONGBOW εντόπισε με επιτυχία αρκετούς επίγειους και θαλάσσιους στόχους σε μεγάλες αποστάσεις εντοπισμού. Τότε, οι στόχοι αυτοί προσβλήθηκαν και καταστράφηκαν με κοινούς πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-179 που εκτοξεύθηκαν από ελικόπτερο Apache.

“Η έκτη εκδοσή του λογισμικού LONGBOW βοηθάει στην επαύξηση των ικανοτήτων επιβίωσης των πληρωμάτων AH-64E, μειώνει το φόρτο εργασίας και αυξάνει την απόσταση ασφάλειας από τον στόχο”, δήλωσε ο Τζιμ Μεσίνα, πρόεδρος LBL JV και διευθυντής προγράμματος στην Lockheed Martin.

Το ραντάρ LONGBOW παρέχει στα πληρώματα των Apache αυτόματο εντοπισμό στόχου, προσδιορισμό τοποθεσίας, αξιολόγηση και ιεράρχηση, ενώ επιτρέπει την ταχεία προσβολή πολλαπλών στόχων σε όλες τις καιρικές συνθήκες επί πολλαπλών τύπων εδάφους και μέσα από τα εμπόδια στο πεδίο μάχης. Μέχρι σήμερα, περίπου 500 συστήματα FCR LONGBOW έχουν παραδοθεί στον Στρατό των ΗΠΑ και 12 χώρες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

      1. Τρία εγκατεστημένα (το ένα κρίθηκε ΠΟΕ μετά τη συντριβή στη θάλασσα του ελικοπτέρου που το έφερε) και ένα εφεδρικό, που λογικά πήρε τη θέση εκείνου που χάθηκε.

  1. Εμείς με το μόνο που εχει νόημα να ασχοληθούμε με τα Apache είναι πότε θα αποδεσμεύσουν οι Αμερικάνοι D, για να συμπληρώσουμε 36΄-40 ελικόπτερα και να αποσύρουμε τα Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.