Φορτώθηκαν τα Kiowa Warrior σε πλοίο για το ταξίδι στην Ελλάδα

Από Σάββας Δ. Βλάσσης, πηγή: doureios.com

Φορτώθηκαν σήμερα σε λιμένα της Βιρτζίνια τα ελικόπτερα OH-58D που προορίζονται για την Ελλάδα, προκειμένου να ξεκινήσουν το ταξίδι τους για το λιμάνι του Βόλου.

Η διαδικασία εκτελείται υπό την ευθύνη της Διευθύνσεως Αναπτύξεως Αεροπορίας Στρατού του Κέντρου Διοικήσεως Αναπτύξεως Μαχητικών Ικανοτήτων Αεροπορίας Στρατού & Πυραύλων του Στρατού των ΗΠΑ. Η εν λόγω υπηρεσία υποστηρίζει την συγκεκριμένη Στρατιωτική Πώληση Αλλοδαπής (FMS) στην Ελλάδα, την οποία εκτελεί το Εκτελεστικό Γραφείο Προγράμματος Αεροπορίας Στρατού.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα ελικόπτερα θα εκφορτωθούν στο λιμάνι του Βόλου με αναμενόμενη ημερομηνία την 17η Μαΐου. Ένας μικρός αριθμός Kiowa Warrior παραδίδονται έτοιμα για πτήση και απλώς θα προετοιμαστούν αμέσως μετά την εκφόρτωσή τους για την σύντομη πτήση μέχρι το Στεφανοβίκιο. Τα περισσότερα ελικόπτερα θα μεταφερθούν οδικώς, προς συναρμολόγηση από προσωπικό του Ελληνικού Στρατού.

Στην φωτογραφία από την φόρτωση των OH-58D διακρίνεται ένα εκ των έτοιμων για πτήση ελικοπτέρων, που φέρει και τους πυλώνες αναρτήσεως οπλισμού.

Μεταξύ των ελικοπτέρων, θα περιλαμβάνεται και το 10ο και τελευταίο ελικόπτερο μεταφορών CH-47D που παραλαμβάνει η Αεροπορία Στρατού μέσω παλαιότερης FMS.

Στην φωτογραφία από την φόρτωση των OH-58D διακρίνεται ένα εκ των έτοιμων για πτήση ελικοπτέρων, που φέρει και τους πυλώνες αναρτήσεως οπλισμού.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.