Τέσσερις νατοϊκές χώρες ιδρύουν Περιφερειακή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων

Φωτογραφία αρχείου | Ουγγαρία

Οι υπουργοί άμυνας των Κροατίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας υπέγραψαν την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019, μνημόνιο συνεννόησης (MoU) για την ίδρυση της Περιφερειακής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (R-SOCC).

Υπο την διοίκηση της Ουγγαρίας, η εν λόγω πολυεθνική διοίκηση θα αυξήσει τις δυνατότητες αυτών των τεσσάρων χωρών στην αποτελεσματική ανάπτυξη των Ειδικών Δυνάμεων τους.

Η R-SOCC έχει προγραμματιστεί να φτάσει στην αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) τον Ιανουάριο 2021 και αναμένεται να είναι πλήρως επιχειρησιακή μέχρι τον Δεκέμβριο 2024. Η Διοίκηση θα παρέχει σε κάθε χώρα την ικανότητα να χρησιμοποιήσει ξεχωριστά τις δίκες της συνεισφορές καθώς θα επωφελείται από την ενοποιημένη δομή του R-SOCC από την στιγμή που θα ενεργοποιηθεί για αποστολές.

Φωτογραφία αρχείου | Σλοβενία

Κατά την τελετή υπογραφής, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO, Μιρτσέα Γκεοάν, τόνισε την σημασία αυτής της πρωτοβουλίας. “Καθώς οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων αποτελούν ένα ιδιαίτερα ευέλικτο εργαλείο στις σύγχρονες συγκρούσεις, αυτή η τελετή υπογραφής κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά προς την ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων της περιοχής και την αύξηση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας εντός της Συμμαχίας”, δήλωσε.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.