Γαλλία: Επιταχύνεται η παράδοση της 2ης και 3ης φρεγάτας του προγράμματος FDI

Την Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Lorient της Γαλλίδας Υπουργού Εθνικής Άμυνας Florence Parly, o όμιλος Naval έλαβε ενημέρωση από τη DGA (Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών) για την προμήθεια δύο φρεγατών FDI. H επιτάχυνση του προγράμματος FDI θα υποστηρίξει τη δραστηριότητα του ομίλου Naval στις εγκαταστάσεις της Lorient, όπου σχεδιάζονται και κατασκευάζονται οι φρεγάτες.

Οι δύο φρεγάτες- δεύτερη και τρίτη από τις πέντε συνολικά- θα παραδοθούν το 2025, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε παράδοση μίας κάθε 18 μήνες.

Η πρώτη φρεγάτα που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2020 θα παραδοθεί το 2024.

H απόφαση αυτή, σύμφωνα με την κα.Parly, οφείλεται στο γεγονός ότι η Γαλλία αναγνωρίζει τις αυξανόμενες απειλές στη θάλασσα και, με τον τρόπο αυτό, θα έχει στη διάθεση της τρεις κορυφαίες φρεγάτες ένα έτος πριν από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Η επιτάχυνση των παραδόσεων λήφθηκε με βάση την πεποίθηση ότι πρόκειται για φρεγάτα με τεράστιο δυναμικό ανάπτυξης, ικανό να ανταποκριθεί σε νέες απειλές κοντά στα εθνικά ή ευρωπαϊκά σύνορά της χώρας.

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας, Florence Parly,  δήλωσε χαρακτηριστικά : «Οι FDI με εκτόπισμα  4.500 τόνων, και πλήρωμα 125  ανθρώπων, , ικανότητα μεταφοράς ελικοπτέρου και drone, ένα εξαιρετικό ραντάρ που επιτρέπει μόνιμη παρακολούθηση 360 μοιρών, καθώς και κέντρα δεδομένων επί του σκάφους που θα τα καταστήσουν τα πρώτα μας μαχητικά σκάφη με πλήρεις ψηφιακές δυνατότητες.

Η κυριαρχία μας εξαρτάται άμεσα από την πρόσβασή μας στη θάλασσα και δεν μιλάω μόνο για τη γεωγραφία, διότι δεν αρκεί να χτίσουμε λιμάνια στις ακτές για να ελπίζουμε κάποια μέρα να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της ανοικτής θάλασσας και της ελευθερίας της. Πρέπει να είμαστε  σε θέση να καλύψουμε αποστάσεις, να πλεύσουμε σε ήρεμα νερά αλλά και στις καταιγίδες. Και αυτή η ουσιαστική ελευθερία δράσης, αυτό το εξαιρετικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, για την άμυνα και την επιρροή της, είναι το ταλέντο της γαλλικής ναυτικής βιομηχανίας μας, το ταλέντο σας που μας προσφέρετε.»

Ο Pierre Eric Pommellet, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Naval δήλωσε: «Μας τιμά η εμπιστοσύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η απόφαση αυτή αποτελεί ισχυρό μήνυμα τόσο για τις θέσεις εργασίας στην περιοχή και τη διατήρηση της υψηλής μας τεχνογνωσίας όσο και τους πιθανούς ενδιαφερόμενους διεθνώς. Θα κινητοποιήσουμε τη βιομηχανική και τεχνολογική μας αριστεία προκειμένου να ανταποκριθούμε στο νέο χρονοδιάγραμμα.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.