Γαλλία: Η Λεγεώνα των Ξένων μετέβηκε από το AMX 10 RCR στο EBRC Jaguar

Το 1 REC διαθέτει τώρα Jaguar (φωτ: @LegionEtrangere/Twitter)

Σε μια δημοσίευση στο Twitter την 25η Αυγούστου 2022, το 1ο Σύνταγμα Ιππικού της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων (1REC) ανακοίνωσε ότι μετέβη από το παλιό – αλλά ακόμη εξαιρετικά αποτελεσματικό – AMX 10 RCR, στο τεθωρακισμένο τροχοφόρο όχημα EBRC Jaguar.. Η εκπαίδευση των πληρωμάτων στο όχημα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.

Το AMX-10 RC κατασκευάστηκε από την GIAT για αποστολές αναγνώρισης με τεθωρακισμένα οχήματα. Εξοπλίζει τις γαλλικές μονάδες Ιππικού από το 1981 με πάνω από 240 να εξακολουθούν να βρίσκονται σε υπηρεσία με τον γαλλικό Στρατό το 2021. Επιπλέον, 108 μονάδες πωλήθηκαν στο Μαρόκο και 12 στο Κατάρ. Το «RC» σημαίνει «Roues-Canon» («Τροχοφόρο-Πυροβόλο») και το όχημα μπορεί επίσης να περιγραφτεί ως τροχοφόρος καταστροφέας αρμάτων ή όχημα πυρών υποστήριξης. Το τελευταίο «R» στο AMX 10 RCR σημαίνει «Renovated» (ανανεωμένο).

Όχημα AMX 10 RCR σε ρόλο παροχής πυρών υποστήριξης στην επιχείρηση Barkhane (Γαλλικό υπουργείο άμυνας)

Το AMX 10 RC δεν πρέπει να συγχέεται με το AMX-10P – μοιράζονται τα ίδια εξαρτήματα του σκάφους όμως κατά τα άλλα έχουν εντελώς διαφορετικούς ρόλους στο πεδίο της μάχης. Το AMX-10RC χρησιμοποιείται συνήθως για αποστολές αναγνώρισης σε επικίνδυνα περιβάλλοντα ή για υποστήριξη πυρός, ρόλους που αναλαμβάνει το EBRC Jaguar.

Οχήματα AMX 10 RCR στην Σαχάρα, στην περιοχή Λιπτάκο, κοντά στο τριεθνές Μάλι, Νίγηρα, Μπουρκίνα Φάσο, κατά την επιχείρηση Barkhane (Γαλλικό υπουργείο άμυνας)

Το 1ο Σύνταγμα Ιππικού Ξένων (Γαλλικά: , 1er REC) είναι το μοναδικό Σύνταγμα Ιππικού της Λεγεώνας των Ξένων στον Γαλλικό Στρατό. Είναι ένα από τα δύο Τεθωρακισμένα Συντάγματα Ιππικού της 6ης Ελαφράς Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Το Σύνταγμα διαιρείται σήμερα σε 7 Μοίρες:

  • Escadron de Commandement et de Logistique (ECL) – Μοίρα Διοίκησης και Διοικητικής Μέριμνας
  • 1er Escadron – 1η Μοίρα (4 Μάχιμες Υπομονάδες και μια Υπομονάδα Διοικήσεως)
  • 2e Escadron – 2η Μοίρα (4 Μάχιμες Υπομονάδες και μία Υπομονάδα Διοικήσεως)
  • 3e Escadron – 3η Μοίρα (4 Μάχιμες Υπομονάδες και μια Υπομονάδα Διοικήσεως)
  • 5e Escadron – 5η Μοίρα ( 4 Μάχιμες Υπομονάδες και μια Υπομονάδα Διοικήσεως)
  • Escadron d’éclairage et d’investigation de brigade (EEI) – Μοίρα Αναγνώρισης Ταξιαρχίας. (4 Υπομονάδες)
  • Escadron d’Aide à l’Engagement (EAE) – Μοίρα Αντιαρματικών.

Τρείς Μοίρες ειναι εξοπλισμένες με οχήματα αναγνωρίσεων AMX 10 RCR, το εξακίνητο τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα οπλισμένο με πυροβόλο 105 χλστ. Η EEI είναι εξοπλισμένη με το όχημα Panhard VBL.

EBRC Jaguar (Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: Armyrecognition.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.