Η γαλλική εταιρεία CNIM Systèmes Industriels εξέλιξε μια νέα οικογένεια αερομεταφερόμενων δομοστοιχειωτών μηχανοκίνητων πλωτών συστημάτων γεφύρωσης, την PFM NG (Pont Flottant Motorisé Nouvelle Génération).

Είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις: η PFM LG (μεγάλη) και PFM XP (πλεύσιμη), όπως δήλωσε ο διευθυντής Μονάδας Ναυτικών και Αμυντικών Επιχειρήσεων της εταιρείας Χαβιέ Μονταζέλ, την 29η Μαρτίου στο Janes. Η πρώτη σειρά της PFM XP σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο ή Ιούλιο, ενώ η PFM LG θα κατασκευαστεί φέτος.

Η PFM NG προσφέρει ικανότητες διέλευσης υδάτινων κωλυμάτων είτε ως πλωτή γέφυρα πολλαπλών  ζευγμάτων (multibay) ή ως μια πλωτή πλατφόρμα-πορθμείο για ερπυστριοφόρα στρατιωτικά οχήματα κλάσης φορτίου 90 (MLC90) και τροχοφόρα ως MLC100, όπως άρματα μάχης και τα υφιστάμενα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χλστ.

Η PMF LG αποτελείται από 6Χ6 φορτηγά με ένα τριαξόνικο ημιρυμουλκούμενο που διαθέτει σύστημα ανάπτυξης και περισυλλογής γέφυρας για δύο ράμπες πολλαπλών χρήσεων μήκους 13,6 μ. και αρκετά εσωτερικά ζεύγματα γεφύρωσης διαστάσεων 10Χ10 μ.

Η PFM XP απαρτίζεται από 8Χ8 φορτηγά γενικής χρήσης που διαθέτουν ένα σύστημα διαχείρισης φορτίου (HLS) για την μεταφορά, ανάπτυξη και περισυλλογή δύο υδραυλικών δομοστοιχειωτών αναβαθμίδων μήκους 7,2 μ. χρησιμοποιώντας την συλλογή διοίκησης και ελέγχου και με το κάθε εσωτερικό ζεύγμα να ισούται με 6.75Χ10 μέτρα.

Κάθε εσωτερικό ζεύγμα είναι εξοπλισμένο με δύο ντιζελ εξωλέμβιους κινητήρες της Mercyry Marine που αποδίδουν 175 ίππους που προσφέρουν ικανότητα περιστροφής 360ο.Ο έλεγχος αρκετών εξωλέμβιων κινητήρων μπορεί να γίνει από εναν φορητό σταθμό τηλεχειριζόμενου ελέγχου της Bertin Technologies. Και οι δυο αναβαθμίδες μπορούν να τοποθετηθούν και στις δύο διαμορφώσεις γεφυρών. Τα εσωτερικά τμήματα, με το καθένα να ζυγίζει περίπου 10 τόνους, είναι εξοπλισμένα με αυτόματο σύστημα ασφάλισης με προμανδάλωση.

 

Πηγή: Janes.com

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: