Γαλλία: Παραλήφθηκε το πρώτο H160 SAR ενδιάμεσης λύσης

airbus.com

Το γαλλικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο από τα έξι ελικόπτερα H160 που θα εκτελούν αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR). Τα ελικόπτερα αποτελούν τμήμα του στόλου ενδιάμεσης λύσης που θα παραδοθεί από την σύμπραξη που σχηματίστηκε μεταξύ της Airbus Helicopters, της Babcock και της Safran Helicopter Engines.

«Η παράδοση του πρώτου H160 σε στρατιωτικό πελάτη αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το πρόγραμμα H160», δήλωσε ο Μπρούνο Έβεν, διευθύνων σύμβουλος της Airbus Helicopters. «Αυτή είναι η πρώτη έκδοση του H160 για μια κρατική υπηρεσία που παραδίδεται παγκοσμίως. Επιπλέον, η παράδοση πραγματοποιείται αμέσως μετά την εισαγωγή σε υπηρεσία δύο H160 αυτό το καλοκαίρι, στην Βραζιλία για τον τομέα της ιδιωτικής και επιχειρηματικής αεροπορίας και στην Ιαπωνία για αποστολές τηλεοπτικών σταθμών», πρόσθεσε. «Με αυτό το H160 θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το γαλλικό Ναυτικό, παραδίδοντας το κατάλληλο ελικόπτερο για τις κρίσιμες αποστολές έρευνας και διάσωσης. Μαζί με τους εταίρους μας, θα διασφαλίσουμε επίσης ότι το H160 θα είναι έτοιμο όταν χρειαστεί».

Ελικόπτερα Airbus H160 ©Airbus Helicopters

Το 2020 η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών της Γαλλίας (DGA) υπέγραψε σύμβαση με τη Airbus Helicopters, Babcock και Safran για την παράδοση τεσσάρων H160 σε διαμόρφωση έρευνας και διάσωσης (SAR). Το 2021, η DGA επιβεβαίωσε μια προαίρεση για δύο ακόμη ελικόπτερα H160. Το πρώτο H160 για το γαλλικό Ναυτικό παραδόθηκε στην Babcock από την Airbus Helicopters τον Μάιο του 2022. Έκτοτε έχει τροποποιηθεί σε μια ελαφριά στρατιωτική διαμόρφωση από την Babcock. Η δομοστοιχειωτή καμπίνα προσαρμόστηκε επίσης για επιχειρήσεις SAR και ενσωματώθηκε το ηλεκτροπτικό σύστημα Safran Euroflir 410.

To H160 θα αρχίσει σταδιακά να επιχειρεί από τον σταθμό ναυτικής αεροπορίας Λανβεόκ-Πουλμίκ (Βρετάνη), το αεροδρόμιο του Χερβούργου (Νορμανδία) και τον σταθμό αεροπορίας ναυτικού Χυέρ (Προβηγκία). Ο στόλος ενδιάμεσης λύσης των H160 θα εξασφαλίσει τις κρίσιμες αποστολές έρευνας και διάσωσης, ενώ θα περιμένει την παράδοση του H160M Guépard. Στο πλαίσιο του γαλλικού προγράμματος Hélicoptère Interarmées Léger (HIL), 169 ελικόπτερα H160M Guépard προβλέπεται να αντικαταστήσουν τους πέντε τύπους ελικοπτέρων που υπηρετούν στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η επιχειρησιακή εμπειρία του γαλλικού Ναυτικού με αυτά τα H160 θα ωφελήσει τον σχεδιασμό της στρατιωτικής έκδοσης του ελικοπτέρου και του σχετικού συστήματος υποστήριξης.

Η Babcock, σε συνεργασία με την Airbus Helicopters και τη Safran Helicopters Engines, θα εξασφαλίσει το υψηλότερο επίπεδο διαθεσιμότητας για το γαλλικό Ναυτικό και τη συνέχεια των επιχειρήσεων SAR στις ακτές του Ατλαντικού και της Μεσογείου. Κατασκευασμένο από την Airbus Helicopters, το H160 είναι πιστοποιημένο για τη χρήση γυαλιών νυχτερινής όρασης, τα οποία είναι απαραίτητα για τις νυχτερινές επιχειρήσεις ανύψωσης ανθρώπων με βαρούλκο.

Το H160, ως ένα νέας γενιάς δικινητήριο ελικόπτερο, που διαθέτει κινητήρες Arrano, είναι αρθρωτής σχεδίασης προκειμένου να εκτελέσει αποστολές που κυμαίνονται από υπεράκτιες μεταφορές, ιδιωτική και επιχειρηματική αεροπορία, ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και κρατικές υπηρεσίες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.