Γαλλία: Σύμβαση για την αναβάθμιση 50 Leclerc

Στιγμιότυπο απο βίντεο με την εκπαίδευση Πληρωμάτων Leclerc του γαλλικού Στρατού στην Ρουμανία, NATOικής αποστολής "Mission Aigle"

Την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022, η γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών (DGA) ανέθεσε στην εταιρεία Nexter σύμβασή για την αναβάθμιση 50 αρμάτων μάχης Leclerc (XLR)

Η εταιρεία Nexter με δελτίο τύπου που ανάρτησε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, στον επίσημο ιστότοπο της, ανακοίνωσε ότι οι δοκιμές βιομηχανικής πιστοποίησης συνεχίζονται σε στενή συνεργασία με την DGA και τον γαλλικό Στρατό.

Βίντεο με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Γάλλων αρματιστών Leclerc στην Ρουμανία στο πλαίσιο της NATOικής αποστολής “Mission Aigle

Ένα πρωτότυπο άρμα μάχης παραδόθηκε στην DGA στα τέλη του 2022 και τα πρώτα επιχειρησιακά άρματα μάχης θα παραδοθούν στον Στρατό το 2023, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης ανακατασκευής που ανατέθηκε στην Nexter την 1η Ιουνίου 2021.

Ένα αναβαθμισμένο άρμα μάχης ενσωματώθηκε στο συνεργατικό σύστημα επιχειρήσεων SCORPION.

Ο πρώτος στόχος αυτής της αναβάθμισης είναι η ενσωμάτωση του άρματος μάχης Leclerc, γνωστό ως «XLR», στο συνεργατικό σύστημα επιχειρήσεων SCORPION με ένα νέα σύστημα πληροφορίων μάχης (SICS). Το XLR είναι εξοπλισμένο με τον ασύρματο CONTACT και τα ηλεκτρονικά οχήματος (Vetronics) που είναι κοινά στα οχήματα SCORPION. Επιπλέον, οι δυνατότητες προστασία και πυρός που διαθέτει ανεβαίνουν στο υψηλότερο επίπεδο, χάρη στην:

  • Ενισχυμένη προστασία έναντι ναρκών και ρουκετών
  • Προσθήκη ενός τηλεχειριζόμενου πύργου των 7,62 χλστ για μάχες εντός κατοικημένων τόπων.
  • Ανάπτυξη ενός νέου συστήματος ελέγχου πυρός με δυνατότητα εκτόξευσης πυρομαχικών με προγραμματισμό ή με πυροδότηση από τον Πυροβολητή.

Το άρμα μάχης Leclerc είναι επιχειρησιακό από το 1993.

Το άρμα μάχης Leclerc έχει αναπτυχθεί από τον γαλλικό Στρατό σε επιχειρήσεις στον Λίβανο, την Εσθονία, και πολύ πρόσφατα στην Ρουμανία.

Το Leclerc είναι ένα άρμα μάχης 3ης γενιάς, βάρους 60 τόνων, το οποίο κατασκευάστηκε από την Nexter στη Ροάν μέχρι τον Ιούλιο του 2008. Το Πλήρωμα του αποτελείται από 3 μέλη: Τον Αρχηγό, τον Πυροβολητή και τον Οδηγό. Είναι οπλισμένο με ένα λειόκαννο πυροβόλο των 120 χιλιοστών και ένα συζυγές πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών.

200 άρματα μάχης Leclerc θα αναβαθμιστούν για τον γαλλικό Στρατό μέχρι το 2029.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.