Γαλλία: Θέματα παλαίωσης ίσως αυξήσουν το κόστος εκσυγχρονισμού του Leclerc XL

Το κόστος του προγράμματος εκσυγχρονισμού άρματος μάχης Leclerc XL ίσως να αυξηθεί σημαντικά λόγω των χρόνιων και ανεπίλυτων θεμάτων παλαίωσης σύμφωνα με έκθεση της επιτροπής Ένοπλων Δυνάμεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης την 21η Οκτωβρίου 2020.

Αυτήν την στιγμή το κόστος του προγράμματος έχει υπολογιστεί στα €350 εκατομμύρια για 112 εκσυγχρονισμένα άρματα που θα παραδοθούν στον Στρατό της Γαλλίας μέχρι το 2025 και συνολικά 200 μέχρι το 2030. Κατά την ακρόαση εκ μέρους της επιτροπής του Τζόελ Μπάρε, γενικού διευθυντή της Direction Générale de l’Armement (DGA), της γαλλικής διεύθυνσης αμυντικών προμηθειών, ο Ζαν Τσαρλς Λάρσονερ, μέλος της Εθνοσυνέλευσης τόνισε τα θέματα παλαιότητας με το σύστημα υπερτροφοδότησης και τα σκοπευτικά αρχηγού του Leclerc.

Η παραγωγή του συστήματος υπερτροφοδότησης του Leclerc σταμάτησε το 2014 αφότου η Nexter δεν μπόρεσε να αποκτήσει την χρηματοδότηση αξίας €4 εκατ. από το υπουργείο άμυνας ώστε να διατηρήσει ανοιχτή την παραγωγή του. Σύμφωνα με την έκθεση της επιτροπής άμυνας και ενόπλων δυνάμεων, για να αντιμετωπιστεί η παλαιότητα των συστημάτων επι του Leclerc, κατά μέσο όρο, θα χρειαστούν περίπου 36 μήνες που σημαίνει ότι τα ζητήματα με την προμήθεια των ανταλλακτικών για τα παλιά υποσυστήματα του άρματος θα επηρεάσουν, σε βάθος χρόνου, τη διαθεσιμότητα των εκσυγχρονισμένων μοντέλων XL.

Πηγή: Jane’s

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.