Γαλλία: Το ΠΓΥ “Jacques Chevallier” ξεκίνησε τις εν πλω δοκιμές

Το ΠΓΥ «Jacques Chevallier» στις εν πλω δοκιμές (Φωτ. OCCAR)

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ο Κοινός Οργανισμός Συνεργασίας στον τομέα των Εξοπλισμών (OCCAR) στις 22 Δεκεμβρίου 2022, το πλοίο γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) «Jacques Chevallier» του γαλλικού Ναυτικού, μετά την ονοματοδοσία του, κατέγραψε τα πρώτα του ναυτικά μίλια στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διάφορα συστήματα της πλατφόρμας δοκιμάστηκαν από την προσωρινή κοινοπραξία με στόχο την προετοιμασία των επόμενων εν πλω δοκιμών.

Η παράδοση του ΠΓΥ «Jacques Chevallier» στο γαλλικό Ναυτικό έχει προγραμματιστεί για το 2023, τέσσερα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης για το πρόγραμμα Logistic Support Ship (LSS) τον Ιανουάριο του 2019.

Ο «Jacques Chevallier» ήταν ναυτικός μηχανικός. Υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της πυρηνικής προώθησης των γαλλικών υποβρυχίων και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Αντιπροσώπου Εξοπλισμών (Délégué Général pour l’Armement) από το 1986 έως το 1989.

Το γαλλικό Ναυτικό μέσω του OCCAR παρήγγειλε τέσσερα τροποποιημένα πλοία της κλάσης για να αντικαταστήσει τα ΠΓΥ κλάσης «Durance», τα οποία θα παραδοθούν το 2023, 2025, 2027 και 2029. Το πρόγραμμα είναι γνωστό ως «Bâtiment ravitailleur de forces» (BRF). Η Γαλλία εντάχθηκε επίσημα στο διεθνές πρόγραμμα τον Οκτώβριο του 2018.

Το ΠΓΥ έχει σχεδιαστεί για να επιχειρεί σε πολλαπλά σενάρια και χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο ευελιξίας, θα είναι σε θέση να υποστηρίξει κοινές επιχειρήσεις ναυτικών δυνάμεων που εκτελούν αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και αρωγής σε καταστροφές (HADR) και πολιτική προστασία.

Το πλοίο έχει μήκος 194 μέτρα, πλάτος 16,3 μέτρα και βύθισμα 16,3 μέτρα. Μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα 20 κόμβων (37 χλμ/ώρα – 23 ΜΑΩ).

Το «Jacques Chevallier» είναι οπλισμένο με δυο ναυτικά πυροβόλα Oto Melara-Oerlikon KBA των 25χλσ/80, δύο ακουστικά συστήματα μεγάλης εμβέλειας (LRAS) SITEP MS-424 και υπάρχει προαίρεση (FFBNW) για ένα ναυτικό πυροβόλο Oto Melara 76 mm/62 Strales και για δύο συστήματα εκτόξευσης στόχων παραπλάνησης (OTO Decoy Launching System – ODLS) Oto Melara.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα LSS, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του: https://www.occar.int/programmes/lss

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.