Η εταιρεία Nexter Munition βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης ενός νέου 120 χλστ διατρητικού βλήματος (APFSDS) με ονομασία 120 Shard, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σχεδιασμένο για να βάλλεται απ’ όλα τα λειόκαννα πυροβόλα 120 χλστ τύπου NATO, το βλήμα κινητικής ενέργειας 120 Shard διαθέτει αριθμό νέων βελτιώσεων σε σχέση με τα υφιστάμενα βλήματα APFSDS της εταιρείας όπως τα F1B και F1B+. Σε αυτές περιλαμβάνεται νέα διατρητική ράβδος κατασκευασμένη από νέο κράμα βολφραμίου που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Plansee Tungsten Alloys, όπως επίσης και ένας επανασχεδιασμένος κάλυκας. Αυτό συνδυάζεται απο έναν επανασχεδιασμένο εμπυρευματοφόρο κοχλία και νέο προωθητικό γέμισμα χαμηλής διάβρωσης που εξελίχθηκε από την Eurenco.

Σύμφωνα με την Nexter Munitions, το 120 Shard βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εξέλιξης, με την βελτιστοποίηση και την αρχιτεκτονική του βλήματος να ολοκληρώνονται αυτό το έτος. Η εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του βλήματος μέχρι το τέλος του 2022.

Ως στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το 120 Shard, όπως οι διατρητικές ικανότητες του ή αν η ράβδος έχει κατασκευαστεί τμηματικά. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το νέο βλήμα έχει βελτιστοποιηθεί για να ‘ναι σε θέση να διατρυπάει τις σημερινές και μελλοντικές παθητικές και ενεργητικές θωρακίσεις.

Το 120 Shard είναι τμήμα της οικογένειας αρματικών πυρομαχικών 120 χλστ επόμενης γενιάς που εξελίσσεται από την Nexter για χρήση από τα υφιστάμενα άρματα μάχης και τις δυνητικές μελλοντικές εξελίξεις όπως το γαλλογερμανικό MGCS.

Ανάμεσα στις άλλες εξελίξεις της Nexter περιλαμβάνεται ένα καθοδηγούμενο βλήμα 120 χλστ γνωστό ως Polynege που αποσκοπεί στην παροχή των αρμάτων μάχης με ικανότητες πέραν του οπτικού ορίζοντα (beyond-line-of-sight) σε βεληνεκή μέχρι 8 χλμ, το Polynege αξιοποιεί μερικές από τις τεχνολογίες  ελέγχου και καθοδήγησης που εξελίχθηκαν για το καθοδηγούμενο βλήμα πυροβολικού Katana 155 χλστ της Nexter.

Πηγή: janes.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: