Γαλλοτουρκική συνεκπαίδευση στην Μαύρη Θάλασσα

@EtatMajorFR

Σύμφωνα με κοινοποίηση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων «Armée française – Opérations militaires» την Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2021, στο Twitter, η φρεγάτα κλάσης Aquitaine, FS Auvergne (D 654), διεξήγαγε συνεκπαίδευση με την τουρκική φρεγάτα κλάσης Yavuz, TCG Yıldırım (F-243), στην Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της περιπολίας της γαλλικής φρεγάτας FREMM Auvergne στην Μαύρη Θάλασσα, πραγματοποιήθηκε την 30η Δεκεμβρίου συνεκπαίδευση με την τουρκική φρεγάτα Yildirim.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιλάμβαναν ασκήσεις επικοινωνιών δια σημαιών, τακτικές αξιολογήσεις και ανεφοδιασμό εν πλω, κατέστησαν δυνατή την διατήρηση της στοιχειώδους τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας ανάμεσα στους NATOικούς συμμάχους.

Το τουρκικό και το γαλλικό Ναυτικό, σύμμαχοι εντός του NATO από το 1952, υποχρεούνται να συνεργάζονται σε τακτικό πλαίσιο με ασκήσεις ή μέσω των καθορισμένων δυνάμεων, όπως οι μόνιμες NATOικές δυνάμεις (SNMG-2 και SNMCMG-2).

Η ανάπτυξη της FREMM Auvergne στην Μαύρη Θάλασσα, που άρχισε την 13η Δεκεμβρίου, διασφαλίζει την αυτόνομη δυνατότητα της Γαλλίας να αξιολογεί την κατάσταση σε αυτήν την στρατηγική περιοχή για τα συμφέροντα της Ευρώπης, γραφεί στην ανακοίνωση το γαλλικό υπουργείο άμυνας.

Η περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η συνεκπαίδευση των δύο φρεγατών

Την 17η Ιουνίου 2020, η Γαλλία κατηγόρησε την Τουρκία διότι τουρκικά πολεμικά πλοία παρενόχλησαν ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο το οποίο προσπάθησε να ελέγξει ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο, το οποίο ήταν ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων στην Λιβύη και ότι το τουρκικό Ναυτικό χρησιμοποιούσε τα NATOικά διακριτικά κλήσης καθώς συνόδευε τουρκικά πλοία που ήταν ύποπτα για παραβίαση του εμπάργκο οπλών του ΟΗΕ προς την Λιβύη.

Η TCG Yıldırım (F-243) είναι μια φρεγάτα κλάσης Yavuz του τουρκικού Ναυτικού. Η Yıldırım καθελκύστηκε την 24η Απριλίου 1987 στο ναυπηγείο Golcuk στο Κοτζαέλι και εισήλθε σε υπηρεσία την 22α Ιουλίου 1988.

Η κλάση Yavuz είναι μια ομάδα τεσσάρων φρεγατών που κατασκευάστηκαν για το τουρκικό Ναυτικό. Σχεδιάστηκαν στην Γερμανία και αποτελούν τμήμα της οικογένειας δομοστοιχειωτών πολεμικών πλοίων MEKO, στην περίπτωση αυτήν είναι το σχέδιο MEKO 200.

Η κλάση διαθέτει μήκος 110,5 μ., πλάτος 13,25 μ. και βύθισμα 3,94 μ. Μπορεί να πλεύσει με ανώτατη ταχύτητα 27 κόμβων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.