General Atomics: Πρόσκληση για συμμετοχή της βελγικής βιομηχανίας στην εξέλιξη του MQ-9B SkyGuardian

Πηγή: General Atomics Aeronautical Systems, Inc | MQ-9B SkyGuardian® Remotely Piloted Aircraft (RPA)

Η εταιρεία General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) προσκαλεί την βελγική βιομηχανία να συμμετάσχει στην εξέλιξη του εξ αποστάσεως πλοηγούμενου εναέριου συστήματος (RPA) MQ-9B SkyGuardian μέσω της εκδήλωσης Blue Magic Belgium (BMB) 2021. Η τρίτη ετήσια εκδήλωση, που προγραμματίστηκε για την 15-16 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της DronePort στην Σιντ Τρούιντεν, προσφέρει μια ευκαιρία στις βελγικές βιομηχανίες να παρουσιάσουν τις ικανότητες και τα προϊόντα τους στους τεχνικούς εμπειρογνώμονες της GA-ASI με στόχο την επέκταση των εργασιών τους μέσω της συνεργασίας της GA-ASI με τις επιχειρήσεις της βελγικής βιομηχανίας.

Μετα την εκδήλωση BMB 2020 της GA-ASI, νέα έργα έρευνας και εξέλιξης ξεκίνησαν σε συνεργασία με τις εταιρείες Hexagon Geospatial και ScioTeq, προσφέροντας  στον αυξανόμενο κατάλογο προϊόντων που αναπτύσσονται από τις βελγικές βιομηχανίες που εργάζονται μαζί με την GA-ASI πάνω στην εξέλιξη του SkyGuard. Οι υπόλοιπες βελγικές βιομηχανίες είναι οι: AeroSimulators Group (ASG), AIRobot, ALX Systems, SABCA, Thales Belgium, ST Engineering και DronePort.

«Η GA-ASI ενθαρρύνει οποιαδήποτε βελγική βιομηχανία ενδιαφέρεται να συνεισφέρει στην πρόοδο της τεχνολογίας των ανεπάνδρωτων αεροπορικών συστημάτων (UAS) της βελγικής βιομηχανίας και παραπέρα, να εξετάσει λεπτομερώς τα στοιχεία συμμετοχής και να υποβάλλει αίτηση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος ευρωπαϊκής περιφέρειας Σκοτ Σμίθ.

Η CA-ASI ενδιαφέρεται να συναντηθεί με τις βελγικές εταιρείες που εξελίσσουν τεχνολογίες και προϊόντα που εφαρμόζονται επι UAS στις ακόλουθες περιοχές:

-Πρωτοποριακές Τεχνολογίες Μηχανικής που έχουν σχέση με τα UAS Μεσαίου Υψομέτρου, Μεγάλης Αυτονομίας (MALE).

– Σύγχρονες κατασκευαστικές μεθόδους που έχουν σχέση με τα UAS MALE.

– Επεξεργασία στοιχείων αισθητήρων, αυτοματοποίηση, διάθεση και διανομή των τεχνολογικών εξελίξεων.

– Ενσωμάτωση αεροδιαστημικών τεχνολογιών και εξελίξεων που σχετίζονται με τα UAS MALE

Οι επιχειρήσεις που θα επιλεχθούν θα συναντηθούν με τους ειδικούς τεχνικούς της GA-ASI ώστε να παρουσιάσουν τις ικανότητες τους και να δείξουν πως μπορούν να χρησιμεύσουν στην σειρά προϊόντων συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) και υπηρεσιών UAS της GA-ASI.

Το MQ-9B SkyGuardian είναι η τελευταία έκδοση της σειράς PRAS MQ-9 που σήμερα χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Γαλλία και σύντομα από την Ισπανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. To ΜQ-9B προσθέτει αρκετές βασικές βελτιώσεις στην σειρά MQ-9 επιτρέποντας καλύτερες επιδόσεις, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης και την πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες εναερίου χώρου.

Το MQ-9B SkyGuard πληροί τις απαιτήσεις αξιοπλοΐας της νατοϊκής συμφωνίας τυποποίησης (STANAG) 4671 με ελαφριά προστασία, διαφορετικά συνθετικά υλικά, και τεχνολογίες αναγνώρισης και αποφυγής, οι αλλαγές στις επιδόσεις περιλαμβάνουν εκπέτασμα πτερύγων 24 μέτρων που διαθέτουν ακροπτερύγια και καύσιμα αρκετά για αυτονομία 40 ωρών στα 15000 μέτρα. Στα κύρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται EO/IR αισθητήρες καταγραφής εικόνας υψηλής ευκρίνειας, σύστημα αφαίρεσης του πάγου (αποπαγοποίησης) και αποφυγής δημιουργίας πάγου (αντιπαγοποίησης), προειδοποιητικό σύστημα αεροσκάφους αποφυγής εναέριας σύγκρουσης (TCAS) και αυτόματη απογείωση και προσγείωση. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης ένα εξ ολοκλήρου επανασχεδιασμένο και εκσυγχρονισμένο σταθμό επίγειου ελέγχου με τετραμελές πλήρωμα.

Πέρυσι, η GA-ASI ανέλαβε σύμβαση για την παράδοση στο Βέλγιο τεσσάρων MQ-9B SkyGuard.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.