Οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις παρήγγειλαν συστήματα Enforcer

Η εταιρεία MBDA ανέλαβε από την γερμανική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr – BAAINBw) σύμβαση για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων Enforcer στις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η σύμβαση που υπογράφτηκε την 20η Δεκεμβρίου 2019, θα καλύπτει τις απαιτήσεις για ένα ελαφρύ φορητό ημέρας/νύχτας, ακριβείας-καθοδηγούμενο οπλικό σύστημα με δραστικό βεληνεκές άνω των 1800 μέτρων.

Το Τόμας Γκότσιλντ, εκτελεστικός διευθυντής στρατηγικής και διευθύνων σύμβουλος της MBDA Γερμανίας δήλωσε: “Ο Γερμανός πελάτης επέλεξε το Enforcer μετά από λεπτομερή, ανταγωνιστική αξιολόγηση για την απαίτηση ‘Leichtes Wirkmittel 1800+’. Με αυτήν την σύμβαση, συνεργαζόμαστε με τις γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να διασφαλίσουμε ότι οι Ομοσπονδιακές Ένοπλες Δυνάμεις (Bundeswehr) έχουν αυτό το ολοκληρωμένο όπλο για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν”.

Ο Έρικ Μπέραντζερ, διευθύνων σύμβουλος της MBDA δήλωσε: “Με την απόκτηση του φορητού Enforcer, πλέον η MBDA προχωράει σταθερά στην πλήρη ανανέωση της οικογενείας όπλων προσβολής πεδίου που άρχισε με τον Brimstone 3 και τον MMP, έναν μεσαίου βεληνεκούς πύραυλο που παραλήφθηκε πέρυσι από τον γαλλικό Στρατό. Enforcer, MMP και Brimstone διαμορφώνουν τώρα τον πυρήνα του χαρτοφυλακίου που ελπίζουμε ότι θα δεχθεί περαιτέρω βελτιώσεις”.

Το Enforcer προσφέρει ικανότητα αποτελεσμάτων ακριβείας χαμηλών παράπλευρων απωλειών κατά των απειλών που αποτελούν τα στατικά ή κινούμενα ελαφριά θωρακισμένα οχήματα, στόχοι υπό κάλυψη και κατά απειλών σε μεγάλη απόσταση επίσης σε αστικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα μιας πολυεθνικής σχεδιαστικής εργασίας της MBDA, το Enforcer θα συμπληρώσει την απαίτηση των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων για ένα φορητό μη καθοδηγούμενο πυρομαχικό ‘Wirkmittel 90’. Αυτήν την στιγμή η MBDA πρόκειται να ολοκληρώσει την πιστοποίηση και να προετοιμαστεί για την μαζική παραγωγή.

Η αρθρωτή σχεδίαση του συστήματος Enforcer επιτρέπει εύρος μελλοντικών επιλογών εξέλιξης, συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής “οικογενείας” των πυρομαχικών Enforcer για επίγειες, εναέριες και ναυτικές εφαρμογές.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.