Γερμανία: Εγκρίθηκε η αναβάθμιση Leopard 2A6/2A6MA2 στην έκδοση 2A7V – αγορά πυρομαχικών για PzH 2000

Την 20η Μαρτίου, η επιτροπή προϋπολογισμού της Μπούντεσταγκ, η γερμανική Κάτω Βουλή, ενέκρινε δαπάνη €25 εκατομμυρίων για την χρηματοδότηση της αναβάθμισης των γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2 και το ίδιο κονδύλιο για την αγορά βλημάτων 155 χλστ για το αυτοκινούμενο πυροβόλο Panzerhaubitze (PzH) 2000, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο άμυνας στον ιστότοπο του.

Συνολικά 101 Leopard 2A6MA2 και Leopard 2A6 θα αναβαθμιστούν μέχρι το 2026 σε μια έκδοση“παρόμοια” με το Leopard 2A7V, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο άμυνας. Τα συστήματα των αρμάτων θα τυποποιηθούν για να τα κάνουν πιο αποτελεσματικά, με αυξημένη προστασία και για καταστεί εφικτή η εναλλαγή των πληρωμάτων, όπως δήλωσε το υπουργείο. Επιπλέον, διάφορες μηχανικές διαδικασίες θα αυτοματοποιηθούν. Τα Leopard 2 θα δεχθούν νέο σύστημα ελέγχου πυρός και συστήματα επικοινωνιών.

Nicholas Fiorenza

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

17 Απαντήσεις

 1. Μήπως είναι γνωστό, αν έχουν αξιολογηθεί (η και αποκτηθεί) πυρομαχικά των 120mm PELE γιαψ τα άρματα μάχης Leopard του ΕΣ;

  Παρακάτω μερικά στοιχεία για τα συγκεκριμένα πυρομαχικά.

  105/120/125 mm PELE Firing Results

  https://ndiastorage.blob.core.usgovcloudapi.net/ndia/2005/garm/wednesday/borngen.pdf

  https://m.youtube.com/watch?v=Dpezj_HrP2g

  https://m.youtube.com/watch?v=yIiopoHtKc8

  http://i.imgur.com/TCduyx4.png?1

  https://m.imgur.com/gallery/D5NBG

  1. Για πρωτότυπο με νέα πρόσθετη θωράκιση της τουρκικής υπηρεσίας ανάπτυξης/ερευνών αμυντικού υλικού λέει ο χρήστης που παραθέτει τις φωτογραφίες.
   Οι αλλαγές/αναβαθμίσεις ίσως να περιορίζονται όμως στην πρόσθετη εξωτερική θωράκιση για το άρμα.

 2. «See how on the combat patrol route pass training of strategic missile Teikovo using the Foliage remote demining machine

  On the march «Foliage» is ahead of the column of rocket complexes. Using the method of microwave radiation, it burns out all the mines that may appear on the way.»

  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0

  View post on imgur.com

  View post on imgur.com

  View post on imgur.com

  View post on imgur.com

  View post on imgur.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.