Γερμανία: Δεκέμβριο του 2022 η Τσεχία παραλαμβάνει τα πρώτα μεταχειρισμένα Leopard 2A4

Άρματα μάχης Leopard 2A4 του αυστριακού Στρατού στο Άλενστιγκ, στην Αυστρία. (Bild: APA/BUNDESHEER/GUNTER PUSCH)

Στην Γερμανία ανακοίνωσαν ότι από το τέλος του έτους μεταβιβάζουν στην Τσεχική Δημοκρατία αριθμό βαρειών αρμάτων μάχης Leopard 2 και τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής Büffel, προς αντιστάθμιση οπλικών συστημάτων που μεταβίβασε η κυβέρνηση της Πράγας στην Ουκρανία.

Τα άρματα μάχης είναι του παλαιότερου τύπου 2A4 από το απόθεμα διαφόρων χρηστών, ανακοίνωσε σήμερα ο κατασκευαστής Rheinmetall. Τα οχήματα αναβαθμίζονται σε εγκαταστάσεις της γερμανικής κυβέρνησης, η εταιρεία Rheinmetall θα παραδώσει σύντομα στην Τσεχική Δημοκρατία άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό υλικό. Αυτό συμφωνήθηκε μέσω συμβάσης στην Πράγα μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών και της Rheinmetall.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής εξοπλισμού (Ringtausch), oι τσεχικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραλάβουν άρματα μάχης Leopard 2A4 και τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής Büffel. Με την σειρά του, ο τσεχικός Στρατός θα παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Η παραγγελία περιλαμβάνει πυρομαχικά καθώς και ένα πρώτο πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει εκπαίδευση και ανταλλακτικά. Το πρώτο άρμα μάχης αναμένεται να αποσταλεί στην Τσεχία τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ η παράδοση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Το “Ringtausch” είμαι μια διαδικασία που αναπτύχθηκε από την γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με τους γείτονες της χώρας και συμμάχους της στο NATO για την υποστήριξη της Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία. Συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη του NATO παρέχουν στην Ουκρανία βαρύ εξοπλισμό σοβιετικής εποχής με αντάλλαγμα άμεσα διαθέσιμα δυτικά στρατιωτικά συστήματα.

Οι εργασίες για να καταστούν ενεργά τα άρματα μάχης έχουν ήδη ξεκινήσει. Τα άρματα που διατίθενται είναι ιδιοκτησία της Rheinmetall και είναι άρματα μάχης Leopard 2A4 που προηγουμένως βρίσκονταν στα αποθέματα διαφόρων κρατών-χρηστών. Το τεθωρακισμένο οχήματα περισυλλογής ARV 3 Büffel βασίζεται πάνω σε ένα βελτιωμένο σκάφος Leopard 2.

Πηγές: antiwar/twitter και Rheimetall

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.