Γερμανία: Εκπαιδευτικές βολές τακτικής εμπλοκής Leopard 2A6 της 93ης Επιλαρχίας (βίντεο)

Στιγμιότυπο από το Youtube

Πρόσφατα αποδεσμεύθηκε βίντεο που δείχνει τα πληρώματα αρμάτων μάχης Leopard 2A6 της 93ης Επιλαρχία Εκπαίδευσης Αρμάτων Μάχης της 9ης Ταξιαρχίας Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων σταθμεύει στο Μunster της Κάτω Σαξονίας, στην Γερμανία, να εκπαιδεύονται στο πεδίο ασκήσεων Klietz, στις βολές τακτικής εμπλοκής.

Η 93η Επιλαρχία Εκπαίδευσης είναι εξοπλισμένη με άρματα μάχης Leopard 2A6. Αποστολή της Επιλαρχίας κατά τις επιχειρήσεις είναι να προσβάλλει τις εχθρικές δυνάμεις τεθωρακισμένων σε όλους τους τύπους των επιχειρήσεων ημέρα και νύχτα.

Η 93η Επιλαρχία (Panzerlehrbataillon) ιδρύθηκε το 1956 και το 1959 έλαβε την σημερινή της ονομασία.

Διαθέτει προσωπικό περίπου 430 ατόμων. Έχει πέντε υπομονάδες (5 Ίλες). Από το 1979 η μονάδα χρησιμοποιεί άρματα μάχης της οικογενείας Leopard 2.

Η φύση των Δυνάμεων Τεθωρακισμένων καθαρά επιθετική. Τα Τεθωρακισμένα μάχονται εναντίον τεθωρακισμένων δυνάμεων του εχθρού, ακόμη και υπό δύσκολες συνθήκες ορατότητας και εδάφους, ακόμη και μέσα σε αστικές περιοχές.

Με τα άρματα μάχης, οι Μηχανοκίνητες δυνάμεις αποκτούν την απαραίτητη ώθηση μέσω της ισχύος πυρός, της κινητικότητας και της προστασίας ώστε να επικρατήσουν ακόμη και στην περίπτωση όπου είναι μικρές ως προς τον αριθμό.

Μαζί με το Μηχανοκίνητο Πεζικό, αποτελούν τις Μηχανοκίνητες Δυνάμεις.

Κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις οι Δυνάμεις Τεθωρακισμένων και το Μηχανοκίνητο Πεζικό αναπτύσσονται πάντα μαζί. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να επιτύχουν την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία και την ταχύτητα κατά τον ελιγμό τους.

Οι δυνάμεις αυτές θεωρούνται ο βασικός πυλώνας των μηχανοκίνητων χερσαίων επιχειρήσεων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.