Γερμανία: Μια Ίλη Leopard 2 θα αποκτήσει APS Trophy

Η ισραηλινή αμυντική βιομηχανία Rafael Advanced Defense Systems ανακοίνωσε ότι το γερμανικό ομοσπονδιακό υπουργείο άμυνας αποφάσισε να εξοπλίσει τα άρματα μάχης Leopard 2 των ομοσπονδιακών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr) με το σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS) Trophy της εταιρείας.

Μετά την λήψη της απόφασης, που λήφθηκε από την γερμανική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr – BAAINBw) και εγκρίθηκε από το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο Bundestag, η Rafael ανέλαβε συμφωνία για την πρώτη παρτίδα συστημάτων Trophy, η οποία περιλαμβάνει σύμβαση  με την γερμανική βιομηχανία Krauss-Maffei Wegmann (KMW), τον κατασκευαστής πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) του Leopard 2, που προβλέπει την παροχής συστημάτων για μία Ίλη αρμάτων μάχης, αναχαιτιστές και ανταλλακτικά όπως επίσης και εκπαίδευση χειριστών και τεχνιτών. Τα συστήματα θα παραδοθούν τα επόμενα χρόνια. Αναμένεται πως στο μέλλον η Γερμανία θα εξοπλίσει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου αρμάτων μάχης Leopard 2 με ικανότητες APS.

Η τοποθέτηση του ισραηλινού συστήματος APS Trophy θα γίνει από την KMW. Η KMW υιοθέτησε το σύστημα Trophy στο άρμα μάχης Leopard 2A7 και το δοκίμασε μαζί με την BAAINBw και τον γερμανικό Στρατό.

©KMW | Το Rafael APS Trophy εγκατεστημένο σε Leopard 2A7 της Bundeswehr

Το APS Trophy, που εξελίχθηκε από την Rafael ως απάντηση στις επιτυχημένες αντιαρματικές επιθέσεις, προσφέρει ολοκληρωμένη, combat-proven προστασία από τις απειλές των αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών και ταυτόχρονα εντοπίζει την πηγή των εχθρικών πυρών για άμεση ανταπόδοση. Το Trophy είναι το μοναδικό πλήρως ενσωματωμένο, combat-proven APS στον κόσμο και από το 2010 εγκαταστάθηκε στα άρματα μάχης Merkava των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων όπως επίσης και στα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Namer. Το Trophy έχει πραγματοποιήσει πολλές πολεμικές αναχαιτήσεις χωρίς τραυματισμούς στα πληρώματα ή τους στρατιώτες στο εδάφους η καταστροφή στις πλατφόρμες από την πρώτη του επιχειρησιακή αναχαίτηση το 2011. Το Trophy έχει συσσωρεύσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ώρες λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένων 5400 επιτυχημένων δοκιμιών πεδίου και αυτήν την στιγμή είναι σε συμβάσεις μαζικής παραγωγής για περισσότερα από 1800 συστήματα.

Τον Ιανουάριο, η Rafael και ο εταίρος της DRS ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν την παράδοση του APS Trophy που παραγγέλθηκε από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) για να εγκατασταθεί στα κύρια άρματα μάχης Abrams, βάσει των συμβάσεων που ανατέθηκαν στο πλαίσιο επείγουσας επιχειρησιακή ανάγκης από το εκτελεστικό γραφείο προγραμμάτων για τα επίγεια οχήματα μάχης του Στρατού των ΗΠΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

    1. Εμείς δεν βελτιώνουμε τα Leopard 2A4 να τα φέρουμε στο ίδιο- έστω περίπου – επίπεδο με τα Α6, το Trophy μας μάρανε. Φθάνει που θα φτιάξουμε ” εθνικό τυφέκιο” με κόστος 250.000.000 ευρώ, για να έχει ο ανεκπαίδευτος Έλληνας στρατιώτης καινούριο φανταιζί εργαλείο στα χέρια του. Σκέψου με αυτά τα λεφτά τι θα μπορούσε να γίνει για τα άρματα μάχης – κι΄ οχι μόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.