Οι γερμανικές Ομοσπονδιακές Δυνάμεις (Bundeswehr) ανέθεσαν στην γερμανική εταιρεία Rheinmetall μια περαιτέρω παραγγελία για τον εκσυγχρονισμό των δοκιμασμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) Marder. Στο πλαίσιο της σύμβασης, η εταιρεία Rheinmetall Landsysteme θα προμηθεύσει την Bundeswehr με περισσότερες από εκατόν εβδομήντα (170) συσκευές νυχτερινής παρατήρησης οδηγού για τον στόλο των εν υπηρεσία Marder.

Αξίας περίπου €24 εκατομμυρίων, η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης υλικοτεχνική υποστήριξη, εκπαίδευση και λοιπές υπηρεσίες. Η παράδοση θα αρχίσει στα τέλη του 2021 και προορίζεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2022.

Η νεα συσκευή νυχτερινής παρατήρησης του οδηγού είναι η Spectrus II. Συντήκει την εικόνα από μια ενσωματωμένη συσκευή εναπομένουσας φωτεινότητας με αυτήν που παράγεται από την θερμική συσκευή, βελτιώνοντας την ικανότητα του οδηγού να βλέπει ακόμη και σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Επιπλέον, το σύστημα περιλαμβάνει μια οπίσθια κάμερα. Οι συνεργαζόμενοι εταίροι που συμμετέχουν στο έργο είναι οι Rheinmetall Technical Publications και Rheinmetall θυγατρική της Systemtechnik GmbH. Σε απάντηση μιας επείγουσας επιχειρησιακής ανάγκης για την αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν, νωρίτερα η Rheinmetall είχε ενσωματώσει το Spectrus I -τον πρόδρομο του Spectrus II – στον στόλο του Marder 1A5A1.

Τώρα επισήμως, η παραγγελία αυτή αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων προσπαθειών για την επέκταση της επιχειρησιακής ζωής των Marder. Τον Δεκέμβριο του 2019 οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνήψαν σύμβαση με την Rheinmetall για τη διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου εκσυγχρονισμού σε τμήμα του στόλου Marder. Εξάλλου, η υφιστάμενη σύμβαση θα μπορούσε να εχει αποτέλεσμα σε περαιτέρω παραγγελίες από πελάτες στο εξωτερικό, για παράδειγμα, το πράσινο φώς που έδωσε, την 7η Οκτωβρίου, η επιτροπή προϋπολογισμού της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής για την προμήθεια μιας θερμικής συσκευής σκόπευσης για τον Πυροβολητή και Αρχηγό των Marder της Bundeswehr, το Marder είναι σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χιλής, Ινδονησίας και Ιορδανίας.

Ως ο αρχικός σχεδιαστής του συστήματος, η Rheinmetall διαθέτει ολοκληρωμένη εμπειρία και ειδίκευση σε όλους του τομείς του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης Marder. Το οπλικό σύστημα εξήλθε της γραμμής παραγωγής για πρώτη φορά της προκατόχου εταιρείας της Rheinmetall Landsysteme GmbH στο Κασελ. Το δοκιμασμένο σε πόλεμο και αξιόπιστο Marder θα συνεχίσει να υπηρετεί στις μονάδες του γερμανικού μηχανοκίνητου Πεζικού ως μία αξιόπιστη μηχανή για αρκετό καιρό, ακόμα και τώρα που ο αριθμός των νέων ΤΟΜΑ Puma που θα είναι σε υπηρεσία με τον γερμανικό Στρατό σύντομα θα φτάσει τις 350 μονάδες.

 

Πηγή: armyrecognition.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: