Γερμανία: Νέο κυτίο μεταφοράς του APS Trophy για το Leopard 2A7

Το νέο κυτίο μεταφοράς εξαρτημάτων APS Trophy

Πρόσφατα η γερμανική εταιρεία KMW σχεδίασε ένα νέο κυτίο μεταφοράς όλων των εξαρτημάτων και εργαλείων του συστήματος ενεργητικής προστασίας (APS) Trophy για το άρμα μάχης Leopard 2A7A1.

Άρματα μάχης και APS θα μπορούν να αποσταλούν χωριστά στο πεδίο και εν συνεχεία να ενσωματωθούν επι τόπου.

Εικόνα 1

Το «πακέτο μετατροπής» του Trophy για το άρμα Leopard 2 (εικ.1) αποτελείται από δύο μονάδες εκτοξευτών (2.1 – 5.1), το σύστημα υπολογιστή (12) (τοποθετημένο στο πίσω μέρος του πύργου, πίσω από την αποθήκη πυρομαχικών), πρόσθετα κυτία αποθήκευσης (2.2 – 5.2), νέους εκτοξευτές καπνογόνων (2.3 – 5.3) και πλαίσια ραντάρ (δεν απεικονίζονται).

Εικόνα 2
Εικόνα 3
Εικόνα 4

Οι μονάδες του «πακέτου μετατροπής» Trophy τοποθετούνται στις πλευρές του πύργου χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό γάντζων (13, 14, και 19) και κοχλιών (16, 18 και 20). Το άρμα μάχης Leopard 2 πρέπει να τροποποιηθεί/ενισχυθεί με επιπρόσθετες χαλύβδινες πλάκες και σημεία ανάρτησης κατά μήκος των πλευρών του.

Εικόνα 5. Αρχική σχεδίαση του Leopard 2A7 με Trophy. Διακρίνονται οι δύο εκτοξευτές καπνογόνων βομβίδων μπροστά από τους εκτοξευτές του APS

Ένα παλιότερο σχέδιο του εκτοξευτή Trophy για το Leopard 2 περιλάμβανε επίσης δύο εκτοξευτές καπνογόνων βομβίδων (εικ. 5) στο μπροστινό μέρος των εκτοξευτών του Trophy – αυτοί φαίνεται ότι εξαφανίστηκαν (εικ. 6) κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του.

Εικόνα 6. Μεταγενέστερη σχεδίαση του Leopard 2A7 με Trophy. Έχουν αφαιρεθεί οι δύο εκτοξευτές καπνογόνων μπροστά από τους εκτοξευτές του Trophy.

Πηγή: @bttr01438851/Twitter

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.