Γερμανία: Οι φρεγάτες MKS 180 θα δεχθούν TACTICOS και AWWS Fire Control Cluster

Η ναυπηγική βιομηχανία Damen Schelde και η εταιρεία Thales υπέγραψαν σύμβαση αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων € για την παραλαβή και πλήρη ενσωμάτωση του συστήματος αποστολής και μάχης Thales για τις τέσσερις φρεγάτες κλάσης MKS 180.

Μια από τις μεγαλύτερες συμβάσεις στην ιστορία της Thales, περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης μάχης Tacticos και το σύστημα (Above Water Warfare System) Fire Control Cluster.

Την 17η Νοεμβρίου 2020, η ναυπηγική βιομηχανία Damen Schelde και η Thales υπέγραψαν σύμβαση για την παραλαβή και πλήρη ενσωμάτωση του συστήματος αποστολής και μάχης της Thales για τις τέσσερις φρεγάτες που κατασκευάζονται για το γερμανικό Ναυτικό. Το σύστημα θα σχεδιαστεί από την Damen και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από γερμανικά ναυπηγεία, υπο την διοίκηση της Damen.

Ραντάρ APAR Block 2

Κοστολογημένη στο 1,5 δισ. €, η σύμβαση καταδεικνύει την ηγετική θέση της Thales στην παγκόσμια ναυτική ολοκλήρωση. Θα εκτελεστεί από τα ναυτικά κέντρα αριστείας της Thales στο Χέντζελο (Ολλανδία), Κίελο και Βίλελμσχάφεν (Γερμανία) σε συνεργασία με σημαντικό αριθμό Γερμανών υπεργολάβων.

Το σύστημα αποστολής και μάχης της Thales περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μάχης Tacticos και το σύστημα για τις πολεμικές επιχειρήσεις πάνω από την θάλασσα AWWS (Above Water Warfare System) Fire Control Cluster. Η σύμβαση περιλαμβάνει τέσσερα συστήματα πλοίων, υποστηρικτικές υπηρεσίες και πολλαπλές χερσαίες υποδομές δοκιμών και εκπαίδευσης, όπως επίσης και την προαίρεση για ένα ή δύο επιπλέον πλοία.

Το AWWS είναι μια πρωτοποριακή σουίτα πολέμου που βοηθάει το πλήρωμα του πλοίου να αντιμετωπισει και να εξουδετερώσει περιπλοκές επιθέσεις κορεσμού με την συνεχόμενη ανάλυση και βελτιστοποίηση του τακτικού περιβάλλοντος και τους χρησιμοποιούμενους πόρους. AWWS θα συνδικαστεί με το APAR Blk 2, την εξελιγμένη έκδοση του δοκιμασμένου ραντάρ AESA πολλαπλών χρήσεων της Thales. Το 2019, η Thales υπέγραψε σύμβαση για την εξέλιξη του AWWS για τις νέες φρεγάτες “M” των Ναυτικών του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Το πρώτο πλοίο της κλάσης MKS 180 θα είναι επιχειρησιακό το 2028. Ολόκληρο το πρόγραμμα θα διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.