Η ναυπηγική βιομηχανία Damen Schelde και η εταιρεία Thales υπέγραψαν σύμβαση αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων € για την παραλαβή και πλήρη ενσωμάτωση του συστήματος αποστολής και μάχης Thales για τις τέσσερις φρεγάτες κλάσης MKS 180.

Μια από τις μεγαλύτερες συμβάσεις στην ιστορία της Thales, περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης μάχης Tacticos και το σύστημα (Above Water Warfare System) Fire Control Cluster.

Την 17η Νοεμβρίου 2020, η ναυπηγική βιομηχανία Damen Schelde και η Thales υπέγραψαν σύμβαση για την παραλαβή και πλήρη ενσωμάτωση του συστήματος αποστολής και μάχης της Thales για τις τέσσερις φρεγάτες που κατασκευάζονται για το γερμανικό Ναυτικό. Το σύστημα θα σχεδιαστεί από την Damen και θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από γερμανικά ναυπηγεία, υπο την διοίκηση της Damen.

Ραντάρ APAR Block 2

Κοστολογημένη στο 1,5 δισ. €, η σύμβαση καταδεικνύει την ηγετική θέση της Thales στην παγκόσμια ναυτική ολοκλήρωση. Θα εκτελεστεί από τα ναυτικά κέντρα αριστείας της Thales στο Χέντζελο (Ολλανδία), Κίελο και Βίλελμσχάφεν (Γερμανία) σε συνεργασία με σημαντικό αριθμό Γερμανών υπεργολάβων.

Το σύστημα αποστολής και μάχης της Thales περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μάχης Tacticos και το σύστημα για τις πολεμικές επιχειρήσεις πάνω από την θάλασσα AWWS (Above Water Warfare System) Fire Control Cluster. Η σύμβαση περιλαμβάνει τέσσερα συστήματα πλοίων, υποστηρικτικές υπηρεσίες και πολλαπλές χερσαίες υποδομές δοκιμών και εκπαίδευσης, όπως επίσης και την προαίρεση για ένα ή δύο επιπλέον πλοία.

Το AWWS είναι μια πρωτοποριακή σουίτα πολέμου που βοηθάει το πλήρωμα του πλοίου να αντιμετωπισει και να εξουδετερώσει περιπλοκές επιθέσεις κορεσμού με την συνεχόμενη ανάλυση και βελτιστοποίηση του τακτικού περιβάλλοντος και τους χρησιμοποιούμενους πόρους. AWWS θα συνδικαστεί με το APAR Blk 2, την εξελιγμένη έκδοση του δοκιμασμένου ραντάρ AESA πολλαπλών χρήσεων της Thales. Το 2019, η Thales υπέγραψε σύμβαση για την εξέλιξη του AWWS για τις νέες φρεγάτες “M” των Ναυτικών του Βελγίου και της Ολλανδίας.

Το πρώτο πλοίο της κλάσης MKS 180 θα είναι επιχειρησιακό το 2028. Ολόκληρο το πρόγραμμα θα διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: