Γερμανία: Παραλήφθηκε η τελευταία φρεγάτα κλάσης Baden-Wurttemberg, Rheinland-Pfalz

Φωτ: WarshipCam | Η φρεγάτα F225 Rheinland-Pfalz

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που διανεμήθηκε από την εταιρεία ThyssenKrupp Marine Systems την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, η εταιρεία παρέδωσε την φρεγάτα Rheinland-Pfalz στην «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εξοπλισμού, Πληροφορικής και Υποστήριξης Ενόπλων Δυνάμεων (BAAINBw)» των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο Αμβούργο.

Με αυτό το πλοίο, και τα τέσσερα πλοία της κλάσης F125, τα οποία η ThyssenKrupp Marine Systems κατασκεύασε σε συνεργασία με τον όμιλο NVL στο πλαίσιο της κοινοπραξίας ARGE 125, έχουν παραδοθεί με επιτυχία.

thyssenkrupp.com | Η φρεγάτα κλάσης Baden-Wurttemberg, F225 Rheinland-Pfalz, του γερμανικού Ναυτικού στο Αμβούργο, 13 Ιουνίου 2019.

Το πρώτο πλοίο της κλάσης F125 έχει προγραμματιστεί να εισέλθει στην ενεργό υπηρεσία στα μέσα του 2023. Προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες για αυτήν την φάση, στα τέλη του προηγούμενου έτους υπογράφθηκε η σύμβαση ολοκληρωμένης υποστήριξης σχετικά με την υλικοτεχνική υποστήριξη (TLS) των φρεγατών F125 ανάμεσα στην ARGE F125 και την BAAINBw.

Τα εξ ολοκλήρου επανασχεδιασμένα πλοία της κλάσης F125 διαθέτουν εξαιρετικά πολύπλοκα συστήματα και περίπου 28000 αισθητήρες που επιτρέπουν τον πολύ υψηλό βαθμό αυτοματοποίησης, καθιστώντας δυνατή την μείωση του απαιτούμενου αριθμού μελών πληρώματος σχεδόν κατά το ήμισυ σε σύγκριση με τις προηγούμενες κλάσεις φρεγατών. Επιπλέον, τα πλοία θα μπορούν να παραμείνουν στα θέατρα των επιχειρήσεων για περισσότερο από δύο χρόνια.

thyssenkrupp.com | Η φρεγάτα κλάσης Baden-Wurttemberg, F225 Rheinland-Pfalz, του γερμανικού Ναυτικού στο Αμβούργο, 13 Ιουνίου 2019.

Εκτός από τις παραδοσιακές αποστολές της εθνικής και συμμαχικής άμυνας, είναι σχεδιασμένα για πρόληψη των συγκρούσεων και τη διαχείριση κρίσεων όπως επίσης και τις επιχειρήσεις παρεμβάσεων και σταθεροποιήσεων σε διεθνές πλαίσιο.

Επιπρόσθετα με τη δυνατότητα εμπλοκής στόχων τόσο την ξηρά όσο και στην θάλασσα, είναι εξοπλισμένα με συστήματα αεράμυνας και ελικόπτερα.

thyssenkrupp.com | Η φρεγάτα κλάσης Baden-Wurttemberg, F225 Rheinland-Pfalz, του γερμανικού Ναυτικού στο Αμβούργο, 13 Ιουνίου 2019.

Η σύμβαση για την κατασκευή της τέταρτης φρεγάτας ενεργοποιήθηκε τον Ιούνιο 2007. Ακολούθησαν οι φάσεις σχεδιασμού, σχεδίασης και λεπτομερούς σχεδίασης. Περίπου 90 τοις εκατό των εξαιρετικά πολύπλοκών συστημάτων επι των F125 εξελίχθηκαν ειδικά για αυτού του νέου τύπου πλοία.

Το πλήρωμα τους αποτελείται κατά μέσο όρο από 150 Ναυτικούς, αν και αυτό μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την αποστολή. Τα κύρια όπλα των πλοίων είναι το πυροβόλο Oto Melara 127/64 LW, δυο τηλεχειριζόμενα πυροβόλα Rheinmetall MLG27 των 27 χλστ, 5 ναυτικοί πύργοι HITROLE με πολυβόλα των 12,7 χλστ, 8 πύραυλοι Boeing RGM-84 Harpoon, 2 συστήματα εγγύς προστασίας CIWS Raytheon RIM-116 RAM και μια σειρά μη θανατηφόρων όπλων.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.