Η εταιρεία Airbus ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης για την παράδοση 38 νέων μαχητικών αεροπλάνων Eurofighter Typhoon στην γερμανική Αεροπορία.

Η σύμβαση αυτήν καθιστά την Γερμανία την χώρα με τις περισσότερες παραγγελίες μέσα στο μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα της Ευρώπη. Η παραγγελία, επίσης γνωστή και με την ονομασία έργου Quadriga, περιλαμβάνει την παραλαβή 30 μονοθέσιων και 8 διθέσιων Eurofighter. Τρία από τα αεροπλάνα θα είναι εξοπλισμένα με επιπλέον συσκευές δοκιμών ως αεροπλάνα δοκιμής με όργανα για την περαιτέρω εξέλιξη του προγράμματος Eurofighter.

Ο Ντίρκ Χόκε, διευθύνων σύμβουλος της Airbus Defence & Space, δήλωσε: “Αυτήν την στιγμή το νέο Eurofighter Tranche 4 είναι το πιο σύγχρονο μαχητικό αεροπλάνο ευρωπαϊκής κατασκευής με διάρκεια υπηρεσιακής ζωής πολύ πέρα από το 2060. Οι τεχνικές δυνατότητες του θα επιτρέψουν την ενσωμάτωση του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αεροπορικού συστήματος FCAS”.

Η ανανεωμένη παραγγελία από την Γερμανία εξασφαλίζει την παραγωγή μέχρι το 2030 και προκύπτει σε μια σημαντική στρατηγική στιγμή για το πρόγραμμα. Επιπλέον προβλέπεται η παραγγελία αεροπλάνων Eurofighter από την Ισπανία για την αντικατασταση των παλιών F-18, επίσης εντός του 2021 επίκεινται οι αποφάσεις απόκτησης μαχητικών αεροπλάνων από Ελβετία και Φινλανδία.

Η έκδοση που προσφέρεται στην Ελβετία αντιστοιχεί στην διαμόρφωση της γερμανικής παραγγελίας Quadriga. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το πιο σύγχρονο ηλεκτρονικό ραντάρ στον κόσμο, hardware και λογισμικό ανθεκτικά στον χρόνο και απεριόριστες ικανότητες προσβολής αεροπορικών και επίγειων στόχων.

Το Eurofighter είναι το τελευταίο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα το όποιο συμμετέχουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και Ιταλία παράλληλα με την Γερμανία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: