Η κατασκευή κωλυμάτων τύπου τάφρου για άρματα μάχης, η δημιουργία εναλλακτικών θέσεων μάχης ή η δημιουργία ενός αντιαρματικού ορύγματος είναι μέρος της εκπαίδευσης των Σκαπανέων Μηχανικού του 5ου Λόχου του 901ου Τάγματος Βαριού Μηχανικού που εδρεύει στο Μίντεν της Γερμανίας. Οι Σκαπανείς κατάφεραν να επιδείξουν με εντυπωσιακό τρόπο τις ικανότητες της Μονάδας τους με μια εκπαιδευτική δραστηριότητα διάρκειας δυο ωρών μαζί με τα τεθωρακισμένα οχήματα της 2ης Ίλης της 393ης Επιλαρχίας από το Μπαντ Φρανκενχάουζεν.

Τα έργα μηχανικού για τα άρματα μάχης Leopard 2 ετοιμάστηκαν με την χρήση βαριού εξοπλισμού όπως το τεθωρακισμένο όχημα μάχης μηχανικού (ΤΟΜΜΧ) Dachs, δυο χωματουργικά μηχανήματα, έναν τροχοφόρο φορτωτή και έναν προωθητή γαιών. Το ΤΟΜΜΧ, με μαχαίρι πλάτος περίπου τεσσάρων μέτρων, χρειάστηκε περίπου 20 λεπτά της ώρας για μια θέση μάχης, ανάλογα με τον τύπο του εδάφους, για καλύτερο προσανατολισμό οι Σκαπανείς χρησιμοποιήσαν επισείοντες σημάνσεως για την σήμανση του μήκους, του πλάτους και του ύψους των θέσεων μάχης.

«Κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο της εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε ένα αντιαρματικό κώλυμα και μία τάφρο. Αυτό φυσικά χρειάστηκε πολύ ώρα, αλλά, εδώ, θέλουμε να συνδυάσουμε την θεωρία με την πράξη. Οι Αρματιστές θα δοκιμάσουν τις κατασκευασμένες θέσεις μάχης και θα μας πουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλια τους. Ως αποτέλεσμα, δεν διδασκόμαστε μόνο εμείς από τους Αρματιστές, αλλά επίσης κι αυτοί διδάσκονται από εμάς!» δήλωσε ο Λοχίας Μάρτιν Σ. χείριστης οχήματος Μηχανικού.

Ο Διοικητής ΤαξιαρχίαςPanzerlehrbrigade 9, Ταξίαρχος Κρίστιαν Φριούντινγκ, παρακολούθησε την κοινή εκπαίδευση με τους Αρματιστές από το Μπαντ Φρανκενχάουζεν «τα αντιαρματικά κωλύματα ξυπνούν την Λεοπάρδαλη μέσα στον Διοικητή Ίλης!» είπε.

«Μπορούμε να τα ξεπεράσουμε με ευκολία, οι τάφροι δεν μπορούν να μας σταματήσουν» είπε ο Δεκανέας οδηγός πλήρωμα άρματος Leopard 2. Όμως, πριν από αυτό, οι Σκαπανείς έπρεπε να εκκαθαρίσουν το κάθετο κώλυμα, που ανήκε σε μια κατασκευασμένη τάφρο. Και έτσι η διέλευση του αντιαρματικού κωλύματος έγινε η τελική αναμέτρηση της ημέρας. Ο Διοικητής της 2ης Ίλης της 393 Επιλαρχίας εκπαιδεύτηκε μαζί με το Πλήρωμα του και προετοιμάστηκε για την μάχη των «Leopard εναντίον των εδαφικών εξάρσεων».

Το Leopard 2 ξεπέρασε την στενή τάφρο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το φαρδύτερο τμήμα της τάφρου παρέμεινε όπως το έσκαψαν οι Σκαπανείς. Το ανάχωμα στην απέναντι πλευρά της τάφρου παρέμεινε άθικτο και έτσι το Leopard 2 έπρεπε να κινηθεί πολύ αργά με χαμηλή ταχύτητα. «Το περάσαμε! Όμως με πολλή χαμηλή ταχύτητα και αυτό δεν είναι το ιδανικό για εμάς ως μια μηχανοκίνητη δύναμη», ήταν το συμπέρασμα των Αρματιστών.

One Response

  1. Nikos

    Εχει κανένας εμπειρία την οποία μπορεί να καταθέσει εδώ στην ιστοσελίδα, από κάτι αντίστοιχο στα Ελληνικά ΤΘ;
    Για να δούμε τι εφαρμόζουμε εμείς σαν επίπεδο εκπαίδευσης των δικών μας αρματιστών και του Μηχανικού μας.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: