Γερμανία: Το ραντάρ TRS-4D επιλέχθηκε για τις φρεγάτες F126

Thales | Καλλιτεχνική απεικόνιση των μελλοντικών φρεγατών F126

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν, την 13η Απριλίου 2022, από την εταιρεία παραγωγής αισθητήρων, Hensoldt, η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση αξίας άνω των εκατό εκατομμυρίων ευρώ με τη εταιρεία ενσωμάτωσης συστημάτων αποστολής μάχης, Thales, για την παράδοση του ναυτικού ραντάρ TRS-4D για τις μελλοντικές φρεγάτες πολλαπλών χρήσεων F126 του γερμανικού Ναυτικού.

Η F126, που η σύμβαση για την κατασκευή της υπογράφθηκε το 2020, είναι το τελευταίο πρόγραμμα φρεγάτας του γερμανικού Ναυτικού. Η κλάση F126 θα αποτελείται από τέσσερα πλοία (με προαίρεση για ακόμη δύο πλοία). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης πολλαπλές επίγειες εγκαταστάσεις δοκιμών και εκπαίδευσης. Η πρώτη φρεγάτα F126 αναμένεται να παραδοθεί στο γερμανικό Ναυτικό το 2028. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει πάνω από δέκα χρόνια.

Το ραντάρ TRS-4D της Hensoldt θα εγκατασταθεί στην μη περιστρεφόμενη έκδοση του με τέσσερεις συστοιχίες σταθερού πλαισίου. Η ενσωμάτωση του ραντάρ στα πλοία και τις επάκτιες εγκαταστάσεις θα ολοκληρωθεί από την Thales με την παράδοση ενός συστήματος μάχης και αποστολής που συνάδει με τις γερμανικές απαιτήσεις.

Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το 2025. Με αυτό το σύστημα, σε συνδυασμό με άλλα συστήματα και αισθητήρες πάνω στο πλοίο, η F126 έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί στα πιο περίπλοκα ναυτικά περιβάλλοντα και ως εκ τούτου να συμβάλει διεθνώς στη διασφάλιση της ασφάλεια και της σταθερότητας.

Τα ραντάρ της οικογενείας προϊόντων TRS-4D είναι ήδη σε υπηρεσία με διαφορετικές εκδόσεις σε πολεμικά πλοία του γερμανικού Ναυτικού, αναμεσά σε αυτά είναι η φρεγάτες F125 και οι κορβέτες K130 (δεύτερη παρτίδα) και επωφελούνται από τις συνεχιζόμενες βελτιώσεις και πλεονεκτήματα του προϊόντος όσο αφορά το τμήμα διαχείρισης ανταλλακτικών και εκπαίδευσης. Για τους παραπάνω λόγους, το TRS-4D προεπιλέχθηκε από το γερμανικό Ναυτικό.

Η φρεγάτα F126 θα έχει μήκος 155 μέτρων και εκτόπισμα άνω των 9000 τόνων. Με βασικό πλήρωμα 110 Ναυτικών και πάνω από 70 επιπρόσθετα μέλη πληρώματος, θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στην υπηρεσία του γερμανικού Ναυτικού.

Η κλάση θα είναι οπλισμένη με μεσαίου και μικρού βεληνεκούς πυραυλικά όπλα αεράμυνας. Θα διαθέτει ένα κύριο πυροβόλο 127 χλστ με δυνατότητα εκτόξευσης πυρομαχικών διευρυμένου βεληνεκούς όπως επίσης και αυτόματα πυροβόλα και πολυβόλα για την προστασία της.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.