Πρόσφατα το γερμανικό Τεχνικό Κέντρο Πλοίων και Ναυτικών Όπλων, Θαλάσσιας Τεχνολογίας (WTD 71) των γερμανικών Ομοσπονδιακών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr) ολοκλήρωσε στην Βαλτική Θάλασσα τις θαλάσσιες δοκιμές της τορπίλης αντιτορπιλών.

Οι δοκιμές διενεργήθηκαν κάποια στιγμή το 2018 με ένα πλοίο πολλαπλών χρήσεων του WTD-71 σε συνεργασία με τον αμυντικό εργολάβο ATLAS Electronik. Τα αποτελέσματα και οι φωτογραφίες αποδεσμεύτηκαν μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων.

Οι δοκιμές είδαν την αλληλουχία λειτουργίας του αισθητήρα-χειριστή (sensor-to-shooter) του συστήματος προστασίας έναντι τορπιλών επί μονάδας επιφανείας. Αυτές οι δοκιμές περιελάμβαναν ολόκληρη την αλυσίδα λειτουργίας με τον εντοπισμό, κατηγοριοποίηση και προσδιορισμό θέσης (TDCL) με ηχοβολιστικό και το πρωτότυπο τρίτης γενιάς SeaSpider με τον εκτοξευτή του να βρίσκεται πάνω από την στάθμη του ύδατος.

Στο πεδίο δοκιμών του WTD-71, μια τορπίλη Mk37 προσομοιώσε ένα AUV και τορπίλες τύπου DM2A3 ενέργησαν ως απειλές οι οποίες ανιχνεύθηκαν και η θέση τους προσδιορίστηκε με παθητικά και ενεργά TDCL πριν την εκτόξευση της SeaSpider.

Η SeaSpider προσδιόρισε τις απειλές και πλοηγήθηκε ως το πλησιέστερο σημείο προσέγγισης (CPA). Σύμφωνα με την ATLAS Electronik, με την επιτυχημένη αναχαίτιση πιστοποιήθηκαν τα ακουστικά και οπτικά μέσα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navaltoday.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Ηλίας

    Κυτταξτε και το ισραηλινό αντιτορπιλικο σύστημα για πλοία και υποβρύχια είναι ήδη επιχειρησιακο και φτηνότερο.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: