Γερμανία: Η τορπίλη SeaSpider πέρασε τις πρώτες θαλάσσιες δοκιμές

Πρόσφατα το γερμανικό Τεχνικό Κέντρο Πλοίων και Ναυτικών Όπλων, Θαλάσσιας Τεχνολογίας (WTD 71) των γερμανικών Ομοσπονδιακών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr) ολοκλήρωσε στην Βαλτική Θάλασσα τις θαλάσσιες δοκιμές της τορπίλης αντιτορπιλών.

Οι δοκιμές διενεργήθηκαν κάποια στιγμή το 2018 με ένα πλοίο πολλαπλών χρήσεων του WTD-71 σε συνεργασία με τον αμυντικό εργολάβο ATLAS Electronik. Τα αποτελέσματα και οι φωτογραφίες αποδεσμεύτηκαν μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων.

Οι δοκιμές είδαν την αλληλουχία λειτουργίας του αισθητήρα-χειριστή (sensor-to-shooter) του συστήματος προστασίας έναντι τορπιλών επί μονάδας επιφανείας. Αυτές οι δοκιμές περιελάμβαναν ολόκληρη την αλυσίδα λειτουργίας με τον εντοπισμό, κατηγοριοποίηση και προσδιορισμό θέσης (TDCL) με ηχοβολιστικό και το πρωτότυπο τρίτης γενιάς SeaSpider με τον εκτοξευτή του να βρίσκεται πάνω από την στάθμη του ύδατος.

Στο πεδίο δοκιμών του WTD-71, μια τορπίλη Mk37 προσομοιώσε ένα AUV και τορπίλες τύπου DM2A3 ενέργησαν ως απειλές οι οποίες ανιχνεύθηκαν και η θέση τους προσδιορίστηκε με παθητικά και ενεργά TDCL πριν την εκτόξευση της SeaSpider.

Η SeaSpider προσδιόρισε τις απειλές και πλοηγήθηκε ως το πλησιέστερο σημείο προσέγγισης (CPA). Σύμφωνα με την ATLAS Electronik, με την επιτυχημένη αναχαίτιση πιστοποιήθηκαν τα ακουστικά και οπτικά μέσα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navaltoday.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Κυτταξτε και το ισραηλινό αντιτορπιλικο σύστημα για πλοία και υποβρύχια είναι ήδη επιχειρησιακο και φτηνότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.