Γκαμπόν: Παρουσιάστηκαν τα MRAP Norinco VP11

Στιγμιότυπο από την τηλεοπτική κάλυψη της στρατιωτικής παρέλασης στην Γκαμπόν, την 17η Αυγούστου 2022, δείχνει τα νέα οχήματα MRAP Norinco VP11 της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, ακολουθούμενα από τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Aravis και VN1 (φωτ: Gabon 24).

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά της Γκαμπόν (GR) παρουσίασε για πρώτη φορά δημοσίως τα οχήματα κατηγορίας «Ανθεκτικά σε Νάρκες Προστατευόμενα σε Ενέδρες» (MRAP) Norinco VP11, όταν 13 από αυτά συμμετείχαν στην Στρατιωτική Παρέλαση της 17ης Αυγούστου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στην πρωτεύουσα Λιμπρβίλ.

Η GR είναι ένας κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων υπεύθυνος για την προεδρική ασφάλεια και την υποστήριξη του υπολοίπου Στρατού. Ο σχολιαστής της τηλεοπτικής κάλυψης της Στρατιωτικής Παρέλασης δήλωσε ότι τα VP11 ανήκουν στην 2η Μοίρα Αναγνώρισης και Μάχης της Ομάδας Επέμβασης Τεθωρακισμένων και χρησιμοποιήθηκαν από το απόσπασμα της Γκαμπόν που υπηρετούσε στην αποστολή MINUSCA των Ηνωμένων Εθνών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Το 4Χ4 όχημα VP11 έχει βάρος μάχης 11 τόνων και μπορεί να φιλοξενήσει έως και οχτώ Στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου ενός Οδηγού και ενός Πολυβολητή.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το VP11 προσφέρει ολόπλευρη προστασία επιπέδου 1 της STANAG, η οποία μπορεί να αυξηθεί στο επίπεδο 2 με πρόσθετη θωράκιση, και διαθέτει σκάφος σχήματος V για τον περιορισμό της δράσης των ναρκών και των αυτοσχέδιων εκρηκτικών συσκευών (IED).

Πηγή: janes.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.