ΗΠΑ: Το πρόγραμμα COps συνδέθηκε με τον πρώτο δορυφόρο GPS III που βρίσκεται σε τροχιά

Η επιχείρηση του Global Positioning System (GPS) έφτασε σε ακόμη ένα μεγάλο ορόσημο την 21η Οκτωβρίου, όταν το πρόγραμμα παρεμβατικών επιχειρήσεων (COps) GPS III συνδέθηκε επιτυχώς με τον πρώτο δορυφόρο GPS III που βρίσκεται σε τροχιά.

Το σύστημα COps θα επιτρέψει στην Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) να ελέγξει και να διοικήσει τους νέους, πιο ισχυρούς δορυφόρους GPS III όπως επίσης και τους παλιούς δορυφόρους GPS που αυτήν την στιγμή είναι σε αστερισμό γύρω από την Γη. Ο πρώτος δορυφόρος GPS III εκτοξεύθηκε την 23η Δεκεμβρίου 2018.

Τους τελευταίους μήνες το πρόγραμμα GPS III COps σημείωσε διάφορες επιτυχίες. Πρώτα, τον Μάιο 2019, το πρόγραμμα ολοκλήρωσε τις τελικές δοκιμές και την πιστοποίηση του λογισμικού  επίγειων συστημάτων ελέγχου. Ακολούθησε η παράδοση του στην τελική δοκιμή ολοκλήρωσης και διατήρησης συστήματος τον Ιούνιο 2019. Μετά τις τελικές δοκιμές του συστήματος, η Αεροπορία των ΗΠΑ ενέκρινε την εγκατάσταση του COps για την διοίκηση και τον ελέγχο των παλιών επιχειρήσεων στον κύριο σταθμό ελέγχου στην αεροπορική βάση Schriever στο Κολοράντο Σπρινγκς στο Κολοράντο και στον εναλλακτικό κύριο σταθμό ελέγχου στην αεροπορική βάση Vandenberg κοντά στο Λόμποκ στην Καλιφόρνια.

Τον Οκτώβριο 2019, το πρόγραμμα COps έλαβε την έγκριση της Διοίκησης Διαστημικών Επιχειρήσεων και Διεύθυνσης Επικοινωνιών (A3/6) της Αεροπορίας για να εισέλθει σε δοκιμαστική περίοδο. Η δοκιμαστική περίοδος περιλαμβάνει δοκιμές της διοίκησης και ελέγχου του COps με τον πραγματικό, σε τροχιά δορυφόρο GPS III, η οποία επιτρέπει στο γραφείο προγράμματος να διεξάγει τις αναπτυξιακές και λειτουργικές δοκιμές που απαιτούνται για την διεξοδική πιστοποίηση των απαιτήσεων και της λειτουργικότητας του πυραύλου. Οι δόκιμες αποσκοπούν στην επιβεβαίωση της ετοιμότητας για την επιχειρησιακή αποδοχή που προβλέπεται τον Δεκέμβριο 2019 και τον Απρίλιο 2020 για τους δορυφόρους GPS III και CΟps αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα GPS III COps είναι υπό τη διαχείριση του Σώματος Παραγωγής, του Τμήματος Συστημάτων Διοίκησης και Ελέγχου του Κέντρου Διαστημικών και Πυραυλικών Συστημάτων (SMC), της Αεροπορίας των ΗΠΑ που έχει έδρα στην αεροπορική βάση Ελ Σεγκούντο στο Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια. Το Σώμα Παραγωγής είναι μια ομάδα 800+ ατόμων που διαχειρίζεται 26 πρόγραμμα σε όλο το χαρτοφυλάκιο της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.