ΗΠΑ: Τα στρατεύματα Ευρώπης των ΗΠΑ παρέλαβαν βελτιωμένα συστήματα GPS

©Photo Credit: John Higgins | Οι τεχνολογίες καίριας σημασίας διασφαλίζουν ακριβή και αξιόπιστα στοιχεία GPS για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η εταιρεία General Dynamics Mission Systems, τμήμα της αεροδιαστημικής και αμυντικής βιομηχανίας General Dynamics των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), ανακοίνωσε ότι εγκατέστησε ένα νέο και βελτιωμένο παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού (GPS) πάνω σε οχήματα του Στρατού των ΗΠΑ στην Γερμανία που επιτρέπει στις δυνάμεις των ΗΠΑ να επιχειρούν σε περιβάλλον που τα σήματα GPS είναι υποβαθμισμένα ή απαγορευμένα.

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρείας, το σύστημα άρχισε να αναπτύσσεται τον Σεπτέμβριο πάνω σε επιλεγμένα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Stryker και μπορεί, ενδεχομένως, να επεκταθεί σε χιλιάδες οχήματα σε όλη την Ευρώπη.

Ο εξοπλισμός αυτός είναι το σύστημα Mounted Assured PNT (θέση, πλοήγηση και χρονοπροσδιορισμός) System (MAPS) 1ης γενιάς (MAPS GEN I), μια πανίσχυρη σουίτα νέων υλικών και λογισμικού που θα διασφαλίσει ότι οι Στρατιώτες διαθέτουν εξασφαλισμένη θέση και χρόνο για να πλοηγήσουν σε ενα περιβάλλον απαγορευμένου ή υποβαθμισμένου GPS. Καθώς οι αντίπαλοι αναπτύσσουν νέες δυνατότητες για τη διατάραξη και υποβάθμιση του GPS, οι Στρατιώτες θα χρειαστούν ολοένα και περισσότερες προστασίες και διαβεβαιώσεις για αυτά τα συστήματα. Η οδηγία MAPS εγκρίθηκε τον Ιανουάριο αυτού του έτους, η οποία ήταν το πρώτο βήμα για να διασφαλιστεί ότι οι Στρατιώτες θα παραλαμβάνουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό PNT μόλις αυτός γίνει διαθέσιμος.

Ο τωρινός πάροχος του προγράμματος MAPS του Στρατού των ΗΠΑ είναι η General Dynamics Mission Systems.

Το MAPS 1ης γενιάς είναι ένα δομοστοιχειωτό σύστημα οχήματος που επιτηρεί την εγκυρότητας των σημάτων GPS και αποστέλλει ακριβή στοιχεία στις στρατιωτικές συσκευές ακόμα όταν τα σήματα GPS είναι εξασθενημένα ή απαγορευμένα. Χωρίς αξιόπιστα δεδομένα, τα συστήματα που εξαρτώνται από το GPS δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, παρακωλύοντας την επιχειρησιακή ικανότητα και την ασφάλεια του προσωπικού. Το MAPS 1ης γενιάς είναι κλιμακώσιμο και πλήρως «αναβαθμίσιμο» ώστε οι πολεμιστές να επωφεληθούν από τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του κατά την ανάπτυξη του στο πεδίο αλλά και τον κύκλο ζωής του προϊόντος.

«Το σύστημα MAPS 1ης γενιάς Assured PNT που εγκαταστάθηκε σήμερα κλείνει ένα κενό ικανοτήτων για τον Στρατό των ΗΠΑ στις μεγάλες περιοχές ευθύνης του σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χορτον, αντιπρόεδρος και διευθυντής των προϊόντων PNT στην General Dynamics Mission Systems.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.