Οι Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν, την 19η Νοεμβρίου 2020, την έναρξη ενός πολυεθνικού έργου σχετικά με την ικανότητα ελικοπτέρου επόμενης γενιάς.

Το έργο αυτό προορίζεται για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων στόλων ελικοπτέρων και είναι ένα από τα έργα ευρείας προβολής (High Visibility Project – HVP) του NATO.

Ένας σημαντικός αριθμός ικανοτήτων μεσαίων ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων που χρησιμοποιείται αυτήν την στιγμή από τους νατοϊκούς συμμάχους θα φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του εντός της περιόδου 2035-2040 και έπειτα, με την επακόλουθη ανάγκη για αντικαταστάσεις των ελικοπτέρων.

 

Το έργο “Ικανότητα Ελικοπτέρου Επόμενης Γενιάς” (NGRC) αποσκοπεί στην εξέλιξη μιας λύσης για αυτές τις επερχόμενες απαιτήσεις, την αξιοποίηση ενός ευρέος φάσματος προσφάτων τεχνολογικών εξελίξεων, προόδων στις μεθόδους παραγωγής όπως επίσης και στις επιχειρησιακές έννοιες.

Τα επόμενα χρόνια, εμπειρογνώμονες από τις πέντε χώρες θα καλύψουν ένα διεξοδικό πρόγραμμα εργασιών, ξεκινώντας με τον ορισμό της αξιόπιστης δήλωσης απαιτήσεων και το σχέδιο για την συνεργασία πολλαπλών φάσεων.

Τα υπουργεία άμυνας των πέντε νατοϊκών συμμάχων υπέγραψαν δήλωση προθέσεων (LoI) για την εξέλιξη μιας εξ ολοκλήρου ένας ικανότητας ελικοπτέρου. Η υπογραφή προστέθηκε διαδικτυακά απο τις πρωτεύουσες των συμμετεχόντων χωρών.

“Επενδύοντας στους πόρους μας και διοχετεύοντας τις δράσεις ανάπτυξης μέσα σε ένα πολυεθνικό πλαίσιο εργασίας, διασφαλίζουμε ότι οι Σύμμαχοι εξοπλίζονται με τις καλύτερες διαθέσιμες ικανότητες, οι οποίες συνεισφέρουν στη διατήρηση της τεχνολογικής πρωτοπορίας του NATO”, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO, Μιρτζέα Ντζοάνα.

Αυτό το έργο τονίζει τη δέσμευση των νατοϊκών συμμάχων στη διατήρηση της τεχνολογικής πρωτοπορίας και την επιδίωξη της πολυεθνικής συνεργασίας εφόσον αυτή είναι εφικτή.

One Response

  1. Επίκαιρος

    Η δεύτερη φορά που η Ελλάδα συμμετέχει εξ’αρχής σε πρόγραμμα. Η πρώτη ήταν στο θνησιγενές Advanced Amphibious Aircraft 30 χρόνια πριν! Εύχομαι να είναι η απαρχή για την αναβίωση της αμυντικής βιομηχανίας με συμπαραγωγές

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: