Gunner, HEAT, PC! – Μετά από τόσα χρόνια κάποιος έφτιαξε έναν κανονικό game εξομοιωτή τεθωρακισμένων

Στο Gunner, HEAT, PC! δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά τα παράλογα των διαγωνισμών πολλαπλών παιχτών.

Υπάρχουν πολλά games για υπολογιστή που σας επιτρέπουν να οδηγήσετε ένα άρμα μάχης, όμως λίγα από αυτά στις μέρες μας φιλοδοξούν να φτάσουν σε επίπεδο ρεαλισμού που να είναι ίδιο με αυτό ενός εξομοιωτή. Μπορεί να έχουν στοιχεία εξομοίωσης ή να χρησιμοποιούν ως μοντέλο την αληθινή ζωή, αλλά στο τέλος τα περισσότερα από τα καλύτερα games στα οποία οδηγείτε άρμα μάχης είναι είτε δεκαετίας ή εν τέλει υπόκειται στον κανόνα του ισοζυγίου των πολλαπλών παιχτών (multiplayer).

Το Gunner, HEAT, PC! ή GHPC φιλοδοξεί να το αλλάξει αυτό. Είναι ένα ανεξάρτητο game από ένα στούντιο που ονομάζεται Radian Simulation. Επικεντρωμένο στην εποχή του ψυχρού πολέμου, το GHPC χρησιμοποιεί ως σημείο εκκίνησης το δημοφιλές θεωρητικό πεδίο μάχης της Γερμανίας.

Είναι ο τύπος του game που στο διαφημιστικό τρέιλερ του περιλαμβάνει το θεαματικό σλόγκαν «λεπτομερή συστήματα ελέγχου πυρός», το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετό για να καταλάβετε αν σας ενδιαφέρει ή θέλετε να προχωρήσετε παρακάτω, σε κάτι άλλο.

Στόχος του GHPC είναι να προσφέρει μια εμπειρία εξομοίωσης που να είναι αρκετά προσιτή και διασκεδαστική, κάτι που θα περιέγραφα ως κάτι παρόμοιο με τους εξομοιωτές μάχης των τελών της δεκαετίας του ’90 και αρχών του 2000. Θα περιλαμβάνει εκστρατείες, τυχαίες αρματομαχίες και συνεργασία πολλαπλών παιχτών (cooperative multiplayer). Οι παίχτες θα ελέγχουν τεθωρακισμένα οχήματα όπως άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, αλλά θα υπάρχουν επίσης και δυνάμεις άλλων ειδών που θα ελέγχονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης (AI).

«Είναι μια περίεργη εποχή για τους οπαδούς των σύγχρονων games τεθωρακισμένων», λένε οι προγραμματιστές. «Οι τίτλοι εξομοίωσης άμεσων βολών δεν υπάρχουν πια από την αλλαγή της χιλιετίας. Οι φανατικοί των αρμάτων μάχης χρειαζόμαστε ένα game που να μπαίνει κατευθείαν στα καλά πράγματα- στα σύγχρονα άρματα μάχης, τα ρεαλιστικά μοντέλα συστημάτων και καταστροφών και με έμφαση στην διασκέδαση πάνω απ’ όλα».

Το GHPC λέει ότι διαθέτει συστήματα όπως την μοντελοποιήση της τροχιάς πτήσης των βλημάτων και ένα μοντέλο διάτρησης θωράκισης που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα χτυπημάτων όπως η θωράκιση, ο θρυμματισμός και η υπερπίεση από την έκρηξη καθώς και τα αποτελέσματα τους πάνω στο πλήρωμα μάχης. «Ένα όχημα τίθεται εκτός λειτουργίας μόνο όταν ο τραυματισμός, η καταστροφή ή η σφοδρότητα της έκρηξης το αναγκάσουν να καταστεί μη αποτελεσματικό στη μάχη», λένε οι προγραμματιστές.

Προς το παρόν, στην παρουσίαση του στην πρώιμη πρόσβαση (early access), το GHPC διαθέτει μια αρκετά βασική εκστρατεία και μία λειτουργία «ημι-τυχαίας» λειτουργίας αποστολής αψιμαχίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις πάνω από δώδεκα οχήματα που μπορούν να παίξουν με αυθεντικά οπτικά πυροβολητή και συστήματα ελέγχου πυρός, από άρματα μάχης και ΤΟΜΑ μέχρι στοιχεία αντιαρματικών πυραύλων.

Πηγή: pcgamer.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Το έχω ξεσκίσει παιχνίδι. Όπως γράφετε κ. Δούκα, δεν είναι υπερ-ρεαλιστικός εξομοιωτής τύπου Steel Beasts, ούτε το διαφημίζουν έτσι. Είναι όμως ό,τι πιο κοντινό υπάρχει αυτή τη στιγμή, αν και σε Early Access, σε έναν διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα σχετικά ρεαλιστικό τίτλο εξομοίωσης αρμάτων μάχης. Οι δημιουργοί του δίνουν απίστευτη βάση στη λεπτομέρεια, ειδικά όσον αφορά στα ΣΕΠ. Περιμένω πως και πως μελλοντικά να έρθει και coop για διπλό μέσω steam.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.