
To Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) έχει αναθέσει, την 21η Σεπτεμβρίου, στην Boeing μία σύμβαση αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση 11 αεροπλάνων Ρ-8Α Poseidon, τα οποία θα ανεβάσουν το σύνολο του στόλου στα 24 και θα ενισχύσουν τις δυνατότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου – παρακολούθησης και αναγνώρισης εχθρικών στόχων.
Αυτή είναι η τρίτη ανάθεση χαμηλής συχνότητας αρχικής παραγωγής που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια (προηγήθηκαν 13 αεροπλάνα.)
To Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) ως στιγμής έχει παραλάβει τρία αεροσκάφη P-8A, τα οποία βασίζονται στο επόμενης γενιάς εμπορικό αεροσκάφος της Boeing, 737-800, το Ναυτικό των ΗΠΑ μελετά να αποκτήσει 117 αεροσκάφη για να αντικαταστήσει τον στόλο αεροσκαφών P-3.