Γερμανικό ελικόπτερο υποστήριξης Tiger UHT ASGARD (Αirbus Ηelicopters © Charles Abarr)

H Airbus Helicopters παρέδωσε στον Γερμανικό Στρατό το τελευταίο αναβαθμισμένο ελικόπτερο υποστήριξης Tiger το οποίο προκειται να αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.

Ο Γερμανικός Στρατός παρέλαβε την 6η Μαρτίου το τελευταίο από τα 12 συνολικά ελικόπτερα υποστήριξης Tiger UHT τα οποία αναβαθμίστηκαν από την εταιρεία Airbus Helicopters με σκοπό να αποσταλούν στο θέατρο επιχειρήσεων του Αφγανιστάν ώστε να συμμετέχουν σε αποστολές υποστήριξης των χερσαίων δυνάμεων,  στη προστασία οχηματοπομπών και να διεξάγουν αναγνωριστικές επιχειρήσεις.

Το τελευταίο ελικόπτερο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια τελετής στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Airbus στο Donauwörth της Γερμανίας όπου και παραδόθηκε στο 36º Σύνταγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων του Γερμανικού Στρατού.

Το ελικόπτερο θα συμπληρώσει τα τρία πακέτα των τεσσάρων ελικοπτέρων υποστήριξης Tiger UHT τα οποία τροποποιήθηκαν στη διαμόρφωση ASGARD (Afganistan Stabilization Germany Army Rapid Deployment) δια μέσου ενός προγράμματος που ξεκίνησε στα τέλη του 2011 από το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας και την Airbus Helicopters.

H διαμόρφωση ASGARD περιλαμβάνει επιπρόσθετη βαλλιστική θωράκιση για όπλα μικρού διαμετρήματος, φίλτρα άμμου στους κινητήρες και μεταξύ όλων αυτών έχει ενσωματωθεί ένας καταγραφέας δεδομένων αποστολής και προηγμένος εξοπλισμός επικοινωνιών για συμμετοχής σε πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησαν την συμμετοχή σε επιχειρήσεις, των πρώτων τροποποιημένων Tiger HUT στην διαμόρφωση ASGARD τον Δεκέμβριο του 2012 με τις επιχειρησιακές αποστολές να ξεκινούν ένα μήνα αργότερα στο Μαζάρ-Ι-Σαρίφ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: