H “ADS Gesellschaft für aktive Schutzsysteme mbH”, ένας παγκόσμιος πρωτοπόρος στα αξιόπιστα, υψηλής ακριβείας “hard-kill” συστήματα ενεργής προστασίας (“APS”), ανακοίνωσε ότι ενσωμάτωσε το χαμηλότερης ισχύος ραντάρ σ’ όλον τον κόσμο για τον “APS” εντοπισμό πυραύλου στο “APS ADS-Gen3”, προσφέροντας στους χρήστες ένα κρίσιμο πλεονέκτημα στο σύγχρονο πεδίο μάχης.

Στις συμμετρικές συγκρουσεις οι αντιτιθέμενες δυνάμεις διαθέτουν εξελιγμένες ικανότητες ηλεκτρονικού πολέμου (“EW”). Τα εξελιγμένα μέτρα προστασίας “APS” που χρησιμοποιούν ραντάρ πρέπει να ανταποκρίνονται ελαχιστοποιώντας το προφίλ εντοπισμού τους στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ρυθμίζοντας στο χαμηλότερο δυνατό την απαίτηση εντοπισμού απόστασης πυραύλου του ραντάρ “APS”, διευκολύνοντας άμεσα την ενσωμάτωση ενός ραντάρ χαμηλής ισχύος.

Κατά την εξέλιξη των αισθητήρων ραντάρ, η “ADS” επικεντρώθηκε στον εντοπισμό υψηλής ακρίβειας των επερχόμενων απειλών, ως συνέπεια συνέβαλε στους εξαιρετικά γρήγορους χρόνους αντίδρασης και έτσι εξασφαλίζοντας την μικρότερη πιθανή απόσταση εμπλοκής. Η μικρότερη πιθανή απόσταση στην οποία ένα επερχόμενο πυρομαχικό μπορεί να εντοπιστεί και εξουδετερωθεί επιτυχώς ειναι γνωστή ως η “ελάχιστη απόσταση εξουδετέρωσης”, ή “MDD”. Το “ADS-Gen3” διαθέτει “MDD” μικρότερη από δέκα μέτρα. Αυτη η τιμή ειναι πέντε με δεκαπέντε φορές μικρότερη από τα συστήματα που εξαπολύονται από εκτοξευτές.

Χάρις σ’ αυτό το μικρότερο βεληνεκές εντοπισμού, οι φίλιες δυνάμεις διαθέτουν ένα σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα κατά το οποίο απαιτείται περισσότερος χρόνος για να εντοπιστούν και δυνητικά πολύ μεγαλύτερος για να μπλοκαριστούν. Για να το θέσουμε σ’ ένα σωστό πλαίσιο, αυτό σημαίνει ότι οι δεκτές “EW” πρέπει να ειναι εντός 350 μέτρων. Ακόμα και με αεροπορικά συστήματα εντοπισμού “SIGINT”, το “ADS-Gen3” δεν θα εντοπιστεί εκτός αν ειναι εντός εμβέλειας 6 χιλιομέτρων. Για τα συστήματα “APS” των αντιτιθέμενων δυνάμεων, αυτές οι αποστάσεις ειναι τουλάχιστον δύο τάξεις μεγαλύτερου μεγέθους.

Επιπρόσθετα στον δύσκολο εντοπισμό του, οι αισθητήρες του “ADS” παρέχουν πολύτιμα στοιχεία από την απειλή στο σύστημα διαχείρισης μάχης του οχήματος ή στα υπόλοιπα ενσωματωμένα συστήματα. Αυτό δεν αυξάνει μόνο την συνολική επιτήρηση ετοιμότητας, αλλά επιτρέπει επίσης στο πλήρωμα να οργανώσει μια άμεση, καλά στοχευμένη απάντηση.

Το “ADS-Gen3” ακτινοβολεί ακόμα μικρότερη ισχύ από τα βασικά συστήματα ασύρματης επικοινωνίας από όχημα σε όχημα. “Σχεδιάζοντας το ταχύτερο αυτόνομο σύστημα προστασίας επόμενης γενιάς, παρέχουμε στα θωρακισμένα όχημα και άρματα μάχης αξιόπιστη προστασία από τους πυραυλους, ενώ ταυτόχρονα τα προσφέρουμε το πλεονέκτημα “EW” για τα μελλοντικά συμμετρικά πολεμικά σενάρια όπως στην βορειοανατολική Ευρώπη”, εξήγησε ο Δρ Ρόναλντ Μεϊξνερ, διευθυντής προπωλήσεων στην “ADS”, προσθέτοντας ότι “το σύστημα ‘ADS-Gen3’ έχει την μικρότερη υπογραφή ραντάρ στην αγορά, ελαχιστοποιώντας τη δυνατότητα εντοπισμού και παρεμβολής ‘APS EW”.H επένδυση μας πάνω στο ταχύτερο σύστημα ενεργής προστασίας του κόσμου προσφέρει δυναμικό καινοτομίας όπως επίσης και τακτικά πλεονεκτήματα”, ανακοίνωσε ο Στέφαν Χαας, ανώτατο στέλεχος της “ADS”. “Εχουμε καταφέρει να ενσωματώσουμε ένα ραντάρ απίστευτα χαμηλής ισχύος στο ‘APS’ μας, προσφέροντας στις φίλιες δυνάμεις ενα σημαντικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης”.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: