Η Κίνα εκτέλεσε την πρώτη πτήση ενός νέου στρατιωτικού εκπαιδευτικού αεροπλάνου βασικής εκπαίδευσης που προέρχεται από το το μονοκινητήριο ελικοστροβιλοκινητήριο Diamond DART-450, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στα τέλη του 2018.

Η πτήση του εκπαιδευτικού αεροπλάνου, με τα δυο καθίσματα σε σειρά (tandem), που αναπτύχθηκε από την Εταιρεία Κατασκευής Αεροπλάνων Κινεζική Τεχνολογική Επιχείρηση Ηλεκτρονικών (CETC) Γουχου Νταϊμοντ, αναφέρθηκε ότι έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην επαρχία Τσιανγκσού την 6η Νοεμβρίου.

Με την ονομασία TA-20, το νέο αεροπλάνο είναι προϊόν της κοινοπραξίας μεταξύ της CETC και της Τοπικής Κυβέρνησης Γούχου, η οποία κατασκευάζει αεροπλάνα κατόπιν άδειας από την αυστριακή βιομηχανία αεροπλάνων Ντάϊμοντ. To Janes είχε μεταδώσει πρωτο τον Οκτώβριο 2017 ότι το Diamond Aircraft Reconnaissance Trainer (DART)-450 προορίζονταν ως ο ενδεχόμενος υποψήφιος που θα εξελιχθεί σε ενα στρατιωτικό εκπαιδευτικό βασικής εκπαίδευσης για την Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF).

©Chengdu Hermes Technology Company Limited | Τα πιλοτήρια του TA-20 είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ηλεκτρονικών βοηθημάτων πτήσης Smart-210 που εξελίχθηκε εγχωρίως από την Τεχνολογική Εταιρεία Τσενγκτού Ερμής.

To DART-450, πάνω στο οποίο βασίζεται το TA-20, αναπτύχθηκε ταχέως από την Νταιμοντ, με το χρονικό διάστημα από τα πρώτα σχέδια ως την πρώτη πτήση να διαρκεί μόλις ένα έτος (η πρώτη πτήση καταγράφηκε την 17η Μαΐου 2016). Τα tandem διθέσια -εξ’ ολοκλήρου από ίνες άνθρακα- πολιτικά και στρατιωτικά εκπαιδευτικά διαθέτουν πλευρικό μοχλό ελέγχου και καθίσματα εκτόξευσης πεπιεσμένου αέρα. Το αεροσκάφος διαθέτει ανωτάτη ταχύτητα 230 κόμβων, επιχειρησιακή οροφή 23000 ποδών (7010 μ.), και μέγιστη αυτονομία οχτώ ωρών.

Ενώ το βασικό DART-450 διαθέτει τα ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης Garmin G3000, το TA-20 ειναι εξοπλισμένο με το σύστημα Smart-210 που κατασκευάστηκε εγχωρίως από την Τεχνολογική Εταιρεία Τσενγκτού Ερμής. Εικόνες που δημοσιεύθηκαν από την εταιρεία δείχνουν τα πιλοτήρια να ειναι εξοπλισμένα με μια μεγάλης περιοχή οθονών αφής, κατάλληλες για την εκπαίδευση των πιλότων στις πλατφόρμες πεμπτης γενιάς όπως το J-20. Η στήλη του πλευρικού μοχλού ελέγχου αεροπλάνου ειναι επίσης παρόμοια με αυτήν που ειναι εγκατεστημένη στο J-20.

Η PLAAF εμπλέκεται στο πρόγραμμα εκτεταμένου εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης που περιλαμβάνει την είσοδο σε υπηρεσία μεγάλου αριθμού μαχητικών αεροπλάνων. Παράλληλα με αυτό το πρόγραμμα διεύρυνσης επιχειρησιακών ικανοτήτων, εξελίσσεται κι η διεύρυνση των εκπαιδευτικών ικανοτήτων, με τα εξελιγμένα εκπαιδευτικά αεριωθούμενα GAIC JL-9 Shanying και HAIG JL-10 να έχουν παραληφθεί τα τελευταία χρόνια από την PLAAF.

©Via Wu Jie | Φωτογραφία του DART-450 που αποδεσμεύθηκε στα τέλη 2017 με διακριτικά της PLAAF έδωσε την πρώτη ένδειξη ότι η Κίνα σχεδίαζε να εξελίξει το αεροπλάνο σε ενα στρατιωτικό εκπαιδευτικό βασικής εκπαίδευσης.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

 

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: