Η BAE Systems αποκάλυψε το προϊόν της σουίτας του “Εξελιγμένου Συστήματος Τρισδιάστατης Έγκαιρης Προειδοποίησης” (3DAWS) σχεδιασμένο για να ενισχύσει σημαντικά την επιβίωση των αεροσκαφών από τις εξελιγμένες απειλές.

Η σουίτα 3DAWS, που αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση των ευμετάβλητων και αυξανόμενων απειλητικών περιβαλλόντων, προστατεύει τα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια σύνθετων σεναρίων εμπλοκών πολλαπλών απειλών μέσα σε μια άμυνα πολυεπίπεδων αντιμέτρων, παρέχοντας τη δυνατότητα στα ιπτάμενα πληρώματα να ολοκληρώσουν με ασφάλεια την αποστολή τους. Δεν αυξάνει μόνο την αποτελεσματικότητα των υφιστάμενων αντιμέτρων φωτοβολίδων και κατευθυνόμενης υπέρυθρης ακτίνας, αλλά παρέχει επίσης τις απαραίτητες δυνατότητες παρακολούθησης των μελλοντικών, soft- και hard-kill, λύσεων αντιμέτρων για την καταστροφή ή εξουδετέρωση των εισερχόμενων απειλών.

“Με το ραγδαίως εξελισσόμενο περιβάλλον απειλών οποιοδήποτε σύστημα εντοπισμού απειλής πρέπει να εκτελέσει ένα σενάριο πρώτης συμπλοκής με την απειλή και αυτό πρέπει να γίνει αποτελεσματικά και έξυπνα χρησιμοποιώντας ήδη ενεργές και μελλοντικές τεχνικές αντιμέτρων”, είπε η Σέριλ Παράδης, διευθύντρια των Λύσεων Διαχείρισης Απειλών της BAE Systems. “Η νέα μας λύση 3DAWS παρέχει τη δυνατότητα να κάνει πρώτα μια οριστική εκτίμηση της απειλής -να καθορίσει αν ένα ίχνος είναι ψεύτικος συναγερμός ή μια εισερχόμενη απειλή- και τότε άμεσα να απαντήσει με το κατάλληλο αντίμετρο”.

Στην καρδία του 3DAWS βρίσκεται η τεχνολογία παθητικής παρατήρησης, ημι-αυτόματης ασύρματης συχνότητας του 3D Tracker. Υπηρετώντας ως ένα συμπλήρωμα στο Κοινό Σύστημα Προειδοποίησης Πυραύλων της εταιρείας ή οποιουδήποτε αλλού συστήματος παθητικού εντοπισμού απειλής, η τεχνολογία 3D Tracker προσφέρει την τρίτη διάσταση στη διαδικασία εντοπισμού του συστήματος και επιτρέπει την οριστική αξιολόγηση των απειλών.

Κατασκευασμένη για να είναι άκρως σπονδυλωτή και με πρότυπα ανοιχτής αρχιτεκτονικής, η σουίτα 3DAWS ενσωματώνεται με όλα τα υφιστάμενα αεροσκάφη του Στρατού των ΗΠΑ, έχει την ευελιξία να εργαστεί με αεροσκάφη σταθερής και περιστροφικής πτέρυγας, και μπορεί να ενσωματωθεί στενά με τα υπάρχοντα ραντάρ ή συστήματα προειδοποίησης λέιζερ, παρέχοντας την τρίτη διάσταση σε αυτά τα παθητικά συστήματα.

Πηγη: baesystems.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: