Η USSOCOM ανέθεσε σύμβαση για την απόκτηση ολόσωμου εξωσκελετού

Η Sarcos Robotics ανακοίνωσε ότι κέρδισε σύμβαση από τη Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (USSOCOM) για να παραδώσει μια έκδοση προ-παραγωγής του ολόσωμου, αυτοτροφοδοτούμενου ρομποτικού εξωσκελετού Guardian XO.

Ο XO μπορεί να λειτουργεί μέχρι οχτώ ώρες ανα φόρτιση μπαταρίας, καθώς κινείται με τρία μίλια ανά ώρα και μεταφέρει μέχρι 200 λίβρες ωφέλιμου φορτίου. Με την ικανότητα “σύνδεση εν ώρα λειτουργίας” (hot swap) επαναφορτιζόμενων μπαταριών στο πεδίο, ο χρόνος λειτουργίας του XO είναι ουσιαστικά απεριόριστος.

Η σύμβαση του XO απο την USSOCOM ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση της Sarcos σχετικά με τις συνεργασίες με την Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό των ΗΠΑ για την εξέλιξη και αξιολόγηση εκδόσεων του Guardian XO για τις περιπτώσεις χρήσης ειδικά για αυτές τις υπηρεσίες.

Με 17 χρόνια αναπτυξιακών προσπαθειών και περισσότερα απο $175 εκατομμύρια να έχουν επενδυθεί στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D), η Sarcos ειναι απολυτά επικεντρωμένη στη διασφάλιση ότι ο Guardian XO είναι ασφαλής, έξυπνος και ενεργειακά αποδοτικός. Η Sarcos πρόσφατα προσέφερε σημαντικές ενισχύσεις στην ενέργεια και την απόδοση του XO, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών βελτιώσεων στην κατανάλωση ενέργειας, τη λειτουργικότητα του συστήματος ελέγχου και την μεταφορά φορτίων.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.