Δράσεις προσφοράς της Γεωγραφικής Υπηρεσία Στρατού στο κοινωνικό σύνολο

Η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ), συμπληρώνοντας 132 χρόνια λειτουργίας, στο πλαίσιο κάλυψης των επειγουσών αναγκών της σύγχρονης εποχής στους τομείς της γεωπληροφόρησης και της γεωγραφικής υποστήριξης, σχεδίασε και υλοποίησε εντός του 2020 τις παρακάτω δράσεις:

Δράσεις Προσφοράς στο Κοινωνικό Σύνολο

-Ανάπτυξη γεωχωρικού συστήματος καταγραφής και παρακολούθησης περιστατικών COVID – 19 σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής.
-Ικανοποίηση 8.933 αιτήσεων, ιδιωτών και δημόσιων φορέων για γεωγραφικά προϊόντα.
-Ανάπτυξη νέου ιστότοπου με σύγχρονες τεχνολογίες διαδικτύου και αναβαθμισμένες λειτουργίες για την ενημέρωση του κοινού, σε θέματα που άπτονται της αποστολής και των αρμοδιοτήτων της ΓΥΣ.
-Δημιουργία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού ψηφιακών σχεδιαγραμμάτων ιστορικών μαχών με απεικόνισή τους σε δισδιάστατη και τρισδιάστατη μορφή, με στόχο τη διαδραστική παρουσίασή τους και την μελέτη τους τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από το ευρύ κοινό.

 

Δράσεις Συνέργειας στην Επιστημονική Κοινότητα και Έρευνα

-Συνεργασία με Ακαδημαϊκά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συνέργεια στην επιστημονική έρευνα και καινοτομία
-Συνέργεια με Κρατικούς Φορείς και Υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα που άπτονται της αποστολής και των αρμοδιοτήτων της ΓΥΣ.
-Συμμετοχή σε Ομάδα Εργασίας για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος “ROBORDER” στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος έρευνας και καινοτομίας “HORIZON 2020”, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη αυτόνομου συστήματος επιτήρησης χερσαίων και θαλασσίων συνόρων.
-Συμμετοχή σε Διεθνή Προγράμματα συμπαραγωγής διανυσματικών χαρτογραφικών δεδομένων (MGCP), ψηφιακού μοντέλου εδάφους (T-rex) και δεδομένων ανθρωπογεωγραφίας (Human Geography), καθώς και σε επιτροπές στο πλαίσιο Διεθνών Οργανισμών (ΟΗΕ), του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ως εθνικός αντιπρόσωπος σε θέματα Γεωγραφικής Πολιτικής.

 

Δράσεις Ανάπτυξης Γεωγραφικών Εφαρμογών

-Συλλογή γεωγραφικών δεδομένων, κατασκευή και αναθεώρηση χαρτών διαφόρων κλιμάκων για το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, με αποκλειστική χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών.
-Ανάπτυξη Γεωχωρικής Εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας.
-Ανάπτυξη εφαρμογής Γεωευρετηρίου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών αναζήτησης και παραγγελίας γεωγραφικών υλικών
-Ανάπτυξη Γεωπύλης και εφαρμογής υπολογισμού υψομέτρου Γεωειδούς για την παροχή αδιαβάθμητων γεωγραφικών πληροφοριών στην ακαδημαϊκή επιστημονική κοινότητα και στο ευρύ σύνολο.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.