ΗΠΑ: Ιδού τα άρβυλα Jungle που προέκυψαν από τις δοκιμές του Στρατού

Οι Στρατιώτες που ψάχνουν να αγοράσουν στρατιωτικά άρβυλα Jungle με τα χαρακτηριστικά που αξιολογήθηκαν κατά τις δοκιμές πεδίου του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) από τα στρατιωτικά πρατήρια πλέον έχουν δύο επιλογές.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Υπηρεσίας Χορηγήσεων Στρατού και Αεροπορίας (AAFES), Τζούλι Μίτσελ, τα πρατήρια διάθεσης στρατιωτικού ιματισμού της υπηρεσίας διαθέτουν προς πώληση δύο μοντέλα με την ονομασία Jungle Combat Boots (JCB): Το 901 V2 που κατασκευάζεται από την εταιρεία Belleville Boot και το RKC 071 που κατασκευάζεται από την Rocky Boots.

Και τα δύο μοντέλα είναι αποτέλεσμα απόφασης των ανωτάτων Αξιωματικών του Στρατού που λήφθηκε τον Ιούλιο για να γίνει το JCB ένα προαιρετικό υλικό στον σάκο εκστρατείας των Στρατιωτών.

Αξιωματούχοι του Εκτελεστικού Γραφείου Προγραμμάτων (PEO) Στρατιώτη εκτέλεσαν δοκιμές πεδίου με πρωτότυπα του JCB έχοντας την βοήθεια των Στρατιωτών της 25ης Μεραρχίας Πεζικού στην Χαβάη το 2017 και 2018 σε μια προσπάθεια να βρουν την βελτιωμένη έκδοση των αρβύλων τύπου jungle εποχής Πολέμου Βιετνάμ και οι Πεζοναύτες φορούσαν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Το 901 V2 της Belleville

Όμως αντί να επιλέξει ένα JCB για χορήγηση στις μονάδες του Ειρηνικού, το Συμβούλιο Στολών Στρατού πρότεινε τον Σεπτέμβριο του 2017 να καταστήσει το JCB ενα προαιρετικό υλικό υπόδησης στον σάκο εκστρατείας που οι Στρατιώτες θα μπορούν να αγοράσουν από τα πρατήρια AAFES, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Το Σώμα Πεζοναυτών διεξήγαγε παρόμοιες αξιολογήσεις για να προσδιορίσει το καλύτερο άρβυλο Junge αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία. Το Σώμα σχεδιάζει να αγοράσει 70000 ζεύγη τροπικών αρβύλων που θα μπουν στο πρόγραμμα γενικής αποθήκευσης για την χορήγηση σε κανονική βάση, σύμφωνα με τον Ταγματάρχη Κέν Κουνζ, εκπρόσωπο της Διοίκησης Συστημάτων Σώματος Πεζοναυτών.

Οι υπεύθυνοι στολής του Στρατού επανήλθαν με μια λίστα προδιαγραφών επιδόσεων των αρβύλων που ανταποκρίθηκαν θετικά στις δοκιμές πεδίου. Οι υπεύθυνοι του AAFES χρησιμοποίησαν αυτήν την λίστα για να επιλέξουν τα JCB που θα τοποθετήσουν στα ράφια των πρατηρίων πώλησης στρατιωτικών στολών.

Εξωτερική σόλα του 901 V2 της Belleville

«Το μοντέλο Belleville 901 V2 και το μοντέλο Rocky RKC 071 ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του Jungle Combat Boot”, δήλωσε η Μίτσελ, προσθέτοντας ότι όλα τα μη-υπηρεσιακά στρατιωτικά άρβυλα που πωλούνται στα πρατήρια AAFES πληρούν τις προδιαγραφές του κανονισμού περί στολής του Στρατού των ΗΠΑ.

Οι τιμές των μοντέλων JCB κυμαίνονται από $180 ως $210, πρόσθεσε.

Γνωστό, στον ιστότοπο της Belleville, ως το άρβυλο jungle Burma, το 901 V1 «διατηρεί τα καλύτερα χαρακτηριστικά του άρβυλου jungle εποχής Βιετνάμ» αλλά διαθέτει «αρκετά νέα χαρακτηριστικά απόδοσης όπως βελτιωμένη αποστράγγιση, μειωμένη αναρρόφηση ύδατος και αυξημένη πρόσφυση και κράτημα στα υγρά, λασπωμένα περιβάλλοντα», σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Το 901 V2 διαθέτει επίσης εσωτερική σόλα ανθεκτική στη διάτρηση με κανάλια απορροής ύδατος και εξωτερική σόλα Vibram Panama II.

Εξωτερική σόλα του RKC 071 της Rocky Boots

Το μοντέλο RKC 071 είναι γνωστό στον ιστότοπο της Rocky Boots ως το Rocky S2V Enhanced Jungle Boot και είναι τελείως διαφορετικά από τα παραδοσιακά άρβυλα jungle.

Διαθέτουν Vibram σόλες ιδιοκατασκευής με υψηλά τοιχώματα που είναι ραμμένες και συγκολλημένες στα ψίδια των άρβυλων. Το RKC 071 JCB επίσης είναι ανθεκτικό στην διάτρηση και διαθέτει αεριζόμενους εσωτερικούς υφασμάτινους εσωτερικούς πάτους που «με κάθε βήμα ανακυκλώνουν τον αέρα», σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Tα μοντέλα JCB Belleville και Rocky είναι εφοδιασμένα με οπές αποστράγγισης.

Το RKC 071 της Rocky Boots

Ο χρόνος στεγνώματος ήταν μια από τις απαιτήσεις υψηλού επιπέδου της εξέλιξης του JCB, σύμφωνα με τον Τζει ΜακΝαμάρα, έναν μηχανικό στο πρότζεκτ προστασίας άκρων στο κέντρο συστημάτων στρατιώτη Νάτικ του Στρατού των ΗΠΑ.

«Προσπαθήσαμε να μειώσουμε την απορρόφηση νερού», δήλωσε ο ΜακΝαμάρα, προσθέτοντας ότι το JCB σχεδιάστηκε για «να στεγνώνει γρήγορα και να διαθέτει οπές αποστράγγισης για να προστατεύουν και να διώχνουν το νερό μακριά από το πόδι».

Matthew Cox

Απόδοση/Μετάφραση από το Military.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.