Τα δύο διαστημόπλοια Voyager σίγουρα είχαν μια καταπληκτική πορεία . Στάλθηκαν να φωτογραφήσουν πλανήτες όπως ο Δίας , ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας και συνέχισαν πέρα από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος. Το Voyager 1 σήμερα βρίσκεται πάνω από 11 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη και εξακολουθεί να μεταδίδει δεδομένα – χρειάζεται περίπου 10 ώρες για το σήμα να ταξιδέψει από το διαστημικό σκάφος προς τη Γη!

Το διαστημικό σκάφος Voyager χρησιμοποιεί έναν πομπό 23ων watt . Αυτό είναι υψηλότερο από τα 3 watt που χρησιμοποιεί ένα τυπικό κινητό τηλέφωνο, αλλά και πάλι εξακολουθεί να είναι ένας πομπός χαμηλής ισχύος. Μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Γη εκπέμπουν σε δεκάδες χιλιάδες watt και πάλι εξακολουθούν να εξασθενούν αρκετά γρήγορα .

Ως εκ τούτου, το κλειδί για την λήψη των σημάτων δεν είναι η ισχύς του σήματος, αλλά ένας συνδυασμός από τρία άλλα πράγματα:

  • Πολύ μεγάλες κεραίες
  • Κατευθυντικές κεραίες που δείχνουν ακριβώς η μια στην άλλη
  • Ραδιοσυχνότητες χωρίς πολλές ανθρώπινες παρεμβολές

Οι κεραίες που χρησιμοποιούν τα διαστημόπλοια Voyager είναι μεγάλες. Μπορεί να έχετε δει μεγάλες δορυφορικές κεραίες στις αυλές ή ταράτσες της γειτονιάς σας. Αυτές είναι συνήθως 2 ή 3 μέτρα σε διάμετρο. Το διαστημικό σκάφος Voyager έχει μια κεραία που είναι 3,7 μέτρα σε διάμετρο, και μεταδίδει σε μια κεραία 34ων μέτρων στη Γη. Η κεραία του Voyager και η κεραία της Γης δείχνουν ακριβώς η μια την άλλη.

Τα διαστημόπλοια Voyager επίσης μεταδίδουν στο φάσμα των 8 GHz όπου δεν υπάρχουν πολλές παρεμβολές σε αυτή την συχνότητα. Ως εκ τούτου, η κεραία στη Γη μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν εξαιρετικά ευαίσθητο ενισχυτή και να εξακολουθεί να λαμβάνει τα εξασθενημένα σήματα. Στη συνέχεια, όταν η κεραία από τη γη μεταδίδει πίσω στο διαστημόπλοιο, χρησιμοποιεί εξαιρετικά υψηλή ισχύ (δεκάδες χιλιάδες βατ) για να βεβαιωθούμε ότι το διαστημικό σκάφος θα λάβει το μήνυμα.

 

www.tsene.com

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: