Η Αυστραλία αγοράζει 160 σκάφη M1A1 για να κατασκευάσει M1A2, M1150 & M1074 – Αγοράζει και 4 CH-47F Chinook

Το υπουργείο εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) αποφάσισε να εγκρίνει την πώληση αρμάτων μάχης και συναφούς εξοπλισμού αξίας περίπου $1,685 δισεκατομμυρίων στην κυβέρνηση της Αυστραλίας μέσω του προγράμματος «Στρατιωτικές Πωλήσεις Εξωτερικού» (FMS).

Την Τρίτη, 29 Απριλίου 2021, η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) παρέδωσε στο Κογκρέσο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ενημερώνουν για την πιθανή πώληση.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αιτήθηκε την αγορά εκατό εξήντα έξι (160) δομών/σκαφών M1A1 προερχόμενα από τα αποθέματα με σκοπό να κατασκευαστούν τα ακόλουθα τελικά προϊόντα και ανταλλακτικά: εβδομήντα πέντε (75) άρματα μάχης M1A2 SEPv3, είκοσι εννιά (29) τεθωρακισμένοι ναρκοδιασπαστές M1150, δεκαοχτώ (18) τεθωρακισμένα γεφυροφόρα οχήματα M1074, έξι (6) τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής M88A2 HERCULES και εκατόν είκοσι δύο (122) αεριοστροβίλους κινητήρες AGT 1500. Αυτά ανέρχονται σε 128 οχήματα, με τα υπόλοιπα 32 σκάφη πιθανόν να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.

US Army | Τεθωρακισμένος ναρκοδιασπαστής M1150 του Στρατού των ΗΠΑ

Επίσης, περιλαμβάνεται η εξέλιξη ενός μοναδικού πακέτου θωράκισης, τηλεχειριζόμενοι σταθμοί οπλισμού CROWS-LP, περισκόπια νυχτερινής παρατήρησης οδηγού, εξοπλισμός αποστολής, ειδικά εργαλεία και εξοπλισμός δοκιμών, εξοπλισμός επίγειας υποστήριξης, ανταλλακτικά κινητήρων και συστημάτων, τεχνικά δεδομένα, βιβλιογραφία, εργαλεία διαχείρισης αλλαγής διαμορφώσεως «Engineering Change Proposal» (ECP) και τεχνικές οδηγίες «Modification Work Orders» (MWO), υλικοτεχνική υποστήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο, ομάδες διασφάλισης ποιότητας, υπηρεσίες μεταφοράς, διαχείριση προγράμματος, εκπαίδευση στον νέο εξοπλισμό (NET) και άλλα σχετικά στοιχεία υποστήριξης προγράμματος και επιμελητείας. Το συνολικό κόστος εκτιμάται στο $1,685 δισ.

©ArmyRecognition | Τεθωρακισμένο γεφυροφόρο M1074 του Στρατού των ΗΠΑ

Η προτεινόμενη πώληση βελτιώνει την ικανότητα της Αυστραλίας στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων και μελλοντικών απειλών με την επαύξηση της καταστρεπτικότητας, της ικανότητας επιβίωσης (survivability) και διαλειτουργικότητα του αυστραλιανού Στρατού. Τα άρματα μάχης M1A2 SEPv3 θα αναβαθμίσουν τον υφιστάμενο στόλο αυστραλιανών αρμάτων M1A1 SA χωρίς αλλαγές στην δομή δυνάμεων του Βασιλικού Αυστραλιανού Σώματος Τεθωρακισμένων. Οι ναρκοδιασπαστές M1150 ABV και τα γερφυροφόρα  M1074 JAB θα είναι μια νέα ικανότητα για το Βασιλικό Αυστραλιανό Μηχανικό, προσφέροντας ικανότητες προστατευόμενης διάσπασης ναρκοπεδίων και  γεφύρωσης κωλυμάτων, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα επιβίωσης των αυστραλιανών μηχανικών μάχης και παρέχοντας υψηλή κινητικότητα στον στόλο των τεθωρακισμένων.

US Marines | Τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής M882A2 των Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Επιπλέον, την Τρίτη, το υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε, επίσης, την πώληση τεσσάρων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47F Chinook και συναφούς εξοπλισμού αξίας $259 εκατομμυρίων.

US Army | Μεταφορικό ελικόπτερο CH-47F Chinook των ΗΠΑ

Σύμφωνα με την DSCA, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ζητεί την αγορά τεσσάρων (4) μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47F CHINOOK με ειδικές τροποποιήσεις κατά απαίτηση του πελάτη, οχτώ (8) αεροπορικούς αεριοστρόβιλους κινητήρες T55-GA-714A, πέντε (5) συστήματα προειδοποίησης πυραύλου (CMWS), οχτώ (8) ενσωματωμένα παγκόσμια συστήματα εντοπισμού (GPS) συστήματα αδρανειακής πλοήγησης (INS/EGI) και δύο (2) ενσωματωμένα παγκόσμια συστήματα εντοπισμού (GPS) συστήματα αδρανειακής πλοήγησης (INS/EGI) EAGLE+429. Επίσης περιλαμβάνεται εξοπλισμός αποστολής, εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών και πλοήγησης, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, ειδικά εργαλεία και δοκιμαστικός εξοπλισμός. Η εκτιμώμενη αξία των παραπάνω ανέρχεται στα $259 εκατομμύρια.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Αυτό το Μ1150 για πολύ εργαλείο μου φαίνεται!

    Τώρα όλο αυτό το πακέτο αναβάθμισης θα το αναλάβουν εταιρίες από την Αυστραλία ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.