Η Αυστραλία επέλεξε ενιαίο λογισμικό για τους εξομοιωτές ΤΘ οχημάτων

AVS | Η πλατφόρμα CSS θα επιτρέψει στον Στρατό της Αυστραλίας να εκπαιδευτεί μέσα σε ένα ολοκληρωμένο εικονικό περιβάλλον

Η εταιρεία Applied Virtual Simulation, με έδρα το Newcastle της Αυστραλίας, ανέλαβε σύμβαση αξίας $17,9 εκατομμυρίων από τον Στρατό της Αυστραλίας για να παραδώσει την σουίτα ενιαίου λογισμικού εξομοίωσης (Common Simulation Software – CSS).

Το έργο Land Simulation Core 2.0 Tranche 1, θα παρέχει στον Στρατό της Αυστραλίας μια σουίτα CSS για χρήση με τους μελλοντικούς εξομοιωτές και την εκπαίδευση των συνδυασμένων όπλων με εξομοιωτές.

Ο διευθυντής της εταιρείας Applied Virtual Simulation (AVS), Μάρτιν Κάρ, δήλωσε η πλατφόρμα θα επιτρέψει στον Στρατό να εκπαιδευτεί μέσα σε ένα ολοκληρωμένο εικονικό περιβάλλον.

«Το Land Simulation Core 2.0 θα είναι ο πιο ολοκληρωμένος εκσυγχρονισμός τεχνολογιών εξομοίωσης στην ιστορία του Στρατού της Αυστραλίας. Θα είναι ένας βασικός καταλύτης του μελλοντικού εκπαιδευτικού συστήματος του Στρατού», δήλωσε.

«Ο Στρατός πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις με την αγορά νεών επίγειων πλατφορμών μάχης και επιβάλλεται ότι τα νέα εκπαιδευτικά συστήματα για αυτές τις πλατφόρμες θα είναι σε θέση να διαλειτουργούν με στόχο να επιτευχθούν τα αποτέλεσμα της εκπαίδευσης συνδυασμένων όπλων. Το Land Simulation Core 2.0 θα παρέχει αυτήν τη δυνατότητα με την παροχή μιας σουίτας κοινού λογισμικού εξομοίωσης και συναφών εφαρμογών οι οποίες θα προσφέρουν τη βάση για τους σημερινούς και μελλοντικούς εξομοιωτές και τα εκπαιδευτικά συστήματα που χρησιμοποιούν εξομοιωτές.

Επιπρόσθετα με την παράδοση των εφαρμογών λογισμικού, η AVS θα δημιουργήσει εκατοντάδες τρισδιάστατα μοντέλα και θα χαρτογραφήσει χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών του πραγματικού κόσμου μέσα στην εξομοίωση, παρέχοντας στους Στρατιώτες τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν μαζί ανεξαρτήτως τοποθεσίας.

«Η AVS διατύπωσε την προσέγγιση μας για την παράδοση του CSS επιλέγοντας τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές σε όλο τον κόσμο όπως της MAK Technologies που εδρεύει στις ΗΠΑ και της SimCentric που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας, Άντριου Χέιστι, «το νέο λογισμικό θα τοποθετηθεί στο δίκτυο επίγειας εξομοίωσης του Στρατού κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ετών και περιλαμβάνει στρατιωτικά οχήματα και πλατφόρμες όπλων».

Το Tranche 2 του έργου θα παραδώσει ενα διευρυμένο δίκτυο επίγειας εξομοίωσης που θα επιτρέψει στον Στρατό να διασυνδέσει τις γεωγραφικά διασκορπισμένες ικανότητες με τις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του.

Η επένδυση της κυβέρνησης της Αυστραλίας στις εκπαιδευτικές δυνατότητες με την χρήση εξομοιωτών για τις επόμενες δεκαετίες περιλαμβάνει αρκετά συστήματα εξομοιωτών τεθωρακισμένων οχημάτων του προγράμματος Land 400.

Πηγή: australiandefence.com.au

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.