Η Αίγυπτος θα παράγει συστήματα ελέγχου πυρός για τα Α/Κ πυροβόλα K9 των 155 χλστ

Η Hanwha Defense παρουσίασε την αιγυπτιακή έκδοση του K9A1 EGY κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης EDEX στην Αίγυπτο, τον Νοέμβριο του 2021.

Η αιγυπτιακή αμυντική βιομηχανία Arab International Optronics Company υπέγραψε συμφωνία με τη νοτιοκορεατική Hanwha Defense Group για την εγχώρια παραγωγή του αυτόματου Συστήματος Ελέγχου Πυρός (ΣΕΠ) και άλλων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων για το αυτοκινούμενο πυροβόλο K9A1 των 155 χιλιοστών που θα παραχθεί στην Αίγυπτο.

Με αυτήν τη νέα συμφωνία, η αμυντική βιομηχανία της Αιγύπτου θε έχει τη δυνατότητα να παράγει και να κατασκευάζει εγχωρίως το 70% του αυτοκινούμενου πυροβόλου K9 με έναρξη της παραγωγής το 2023.

Βίντεο: Δοκιμές αξιολόγησης του αυτοκινούμενου πυροβόλου K9A1 από τον αιγυπτιακό Στρατό και το Ναυτικό στα τέλη του 2017

Τον Φεβρουάριο του 2022, η Νότια Κορέα υπέγραψε σύμβαση για την πώληση αυτοκινούμενων πυροβόλων K9 των 155 χλστ στην Αίγυπτο σε μια συμφωνία αξίας άνω των 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ. Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης, τη μεταφορά τεχνολογίας για την παραγωγή του πυροβόλου K9A1 στην Αίγυπτο.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης και διάσκεψης IDEX International Defense Exhibition & Conference στο Άμπου Ντάμπι, Αίγυπτος και Νότια Κορέα υπέγραψαν συμβόλαιο ύψους 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την παραγωγή απροσδιόριστου αριθμού αυτοκινούμενων πυροβόλων K9A1 EGY και ερπυστριοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων ανεφοδιασμού πυρομαχικών K10. Το K9A1 EGY παρουσιάστηκε από την Hahwha Defense κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης EDEX στην Αίγυπτο τον Νοέμβριο του 2021.

Το αυτοκινούμενο πυροβόλο K9 και από πίσω του είναι το τεθωρακισμένο όχημα ανεφοδιασμού πυρομαχικών K10

Με την παραγωγή των πυροβόλων K9 στην Αίγυπτο, αναμένεται, επίσης, η χώρα να εξαγάγει το K9 σε αραβικές και αφρικανικές χώρες.

Το K9 με το παρωνύμιο Thunder είναι ένα από τα πιο σύγχρονα ερπυστριοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλιοστών στον κόσμο. Αναπτύχθηκε από την νοτιοκορεατική εταιρεία Samsung Techwin και τώρα κατασκευάζεται από την εταιρεία Hahwha Land Systems.

Ο κύριος οπλισμός του K9 Thunder αποτελείται από ένα πυροβόλο 155/52 διαμετρημάτων με μέγιστο βεληνεκές 40 χλμ. Συνολικά 48 βλήματα και τα σχετικά τους παρελκόμενα μεταφέρονται και είναι άμεσης χρήσης. Το ανώτατο βεληνεκές βολής είναι 30 χλμ με ένα κανονικό βλήμα HE και40 χλμ με ένα βλήμα βοηθητικής πυραυλώθησης (Rocket Assisted Projectile – RAP). Μετά την λήψη αποστολής πυρός, το K9 Thunder είναι σε θέση να βάλλει κατά στόχου εντός 30 δευτερολέπτων από στατική θέση και εντός 60 δευτερολέπτων αφότου διακόψει την κίνηση του.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Η εναλλακτική βιομηχανία της Άπω Ανατολής που μπορεί να χτυπήσει κάθε διαγωνισμό εάν την καλέσουν για προσφορά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.