Η Αργεντινή θα αποκτήσει loitering πυρομαχικά HERO-120 και HERO-30 από το Ισραήλ

Το πυρομαχικό HERO-30 με τον εκτοξευτή του. UVision

Το υπουργείο άμυνας της Αργεντινής συμφώνησε να αγοράσει τα πυρομαχικά HERO-120 και HERO-30 που παράγονται από την ισραηλινή εταιρεία UVision.

Στις 27 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Αργεντινής, Χόρχε Ταϊάνα, υπέγραψε σύμβαση με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Συνεργασίας του υπουργείου άμυνας του Ισραήλ, Γιαΐρ Κούλας, για την αγορά ισραηλινών πυρομαχικών.

Η αγορά αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της παρουσίασης της Αμυντικής Στρατηγικής Οδηγίας, ενός κανονισμού που καθορίζει τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για το επόμενο Πρόγραμμα Αμυντικών Δυνατοτήτων.

Τα «καμικάζι» ή «περιφερόμενα» (loitering) πυρομαχικά είναι ένας τύπους μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (UAV) που έχει σχεδιαστεί κυρίως για την προσβολή επίγειων στόχων πέραν του οπτικού πεδίου. Διαθέτουν ηλεκτροπτικούς αισθητήρες, γεγονός που τους επιτρέπει να εκπληρώνουν διπλό ρόλο, ως πλατφόρμα επιτήρησης, αναγνώρισης και ταυτοποίησης στόχων με μετάδοση δεδομένων και βίντεο σε πραγματικό χρόνο και ως ένα πυρομαχικό φορτωμένο με εκρηκτική γόμωση.

Για τον Στρατό της Αργεντινής, αποκτούνται πυρομαχικά «καμικάζι» για την στόχευση ελαφρών οχημάτων ή Σταθμών Διοικήσεως, τεθωρακισμένων οχημάτων, καταφυγίων, αντιαεροπορικού πυροβολικού και ραντάρ, τα οποία διαθέτουν μεγαλύτερο εκρηκτικό φορτίο, μεγαλύτερη εμβέλεια και χρόνο παραμονής στον αέρα (αυτονομία).

Μαζί με αυτήν την αγορά, συμπεριλαμβάνονται και τα εικονικά πυρομαχικά, τα οποία είναι τα ίδια πυρομαχικά αλλά χωρίς εκρηκτική γόμωση, γεγονός που επιτρέπει την ενσωμάτωση περισσότερων μπαταριών για να τους δώσουν μεγαλύτερη αυτονομία παραμονής στον αέρα ώστε να εκπληρώσουν ειδικές αποστολές παρατήρησης και επιτήρησης ή για την εκπαίδευση του προσωπικού, δεδομένου ότι είναι ανακτήσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα.

Αυτή, η πρώτη, αγορά θα επιτρέψει την αξιολόγηση του πυρομαχικού κυρίως με τις ομάδες των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, αερομεταφερόμενων δυνάμεων, δυνάμεων Πεζοναυτών, δυνάμεων αναγνωρίσεως και τις δυνάμεις του πυροβολικού μάχης, οι οποίες με βάση τις εμπειρίες τους θα δώσουν το συνηγορήσουν θετικά ή όχι στην αύξηση της προμήθειας τους.

Τα HERO-30 είναι φορητά πυρομαχικά, τα οποία μπορούν να εκτοξευθούν εντός ολίγων λεπτών, έχουν βάρος 7,8 κιλών μαζί με το κάνιστρο εκτόξευσης, ωφέλιμο φορτίο εκρηκτικής γόμωσης 500 γραμματίων, εμβέλεια 15 χιλιόμετρων με τραχύτητα έως 100 κόμβους και, χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα, αυτονομία 30 λεπτών, είναι ιδανικά για αποστολές κατά προσωπικού. Μπορούν να εκτοξευτούν από έναν ή περισσότερους εκτοξευτές.

Τα HERO-120, από την άλλη πλευρά, προορίζονται για αντιαρματικές αποστολές ή εναντίον καταφυγίων, οχυρωματικών θέσεων, αντιαεροπορικού πυροβολικού και ραντάρ, όντας τα μεγαλύτερα της οικογένειας HERO μικρού βεληνεκούς. Διαθέτουν εκρηκτική γόμωση 4,5 κιλών, με συνολικό βάρος 18 κιλών μαζί με τον εκτοξευτή, εμβέλεια άνω των 60 χιλιομέτρων και αυτονομία έως και μία ώρα, διαθέτοντας επίσης ηλεκτροκινητήρα και έναν ή περισσότερους εκτοξευτές.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.