Η Beretta αποκάλυψε το νέο υποπολυβόλο PMX των 9χιλ.

[dropcap size=small]Η[/dropcap] εταιρεία Beretta, που εδρεύει στην Ιταλία, αποκάλυψε το νέο υποπολυβόλο διαμετρήματος 9X19 χιλιοστών (9χιλ. Parabellum) με την ονομασία PMX κατά τη διεθνή έκθεση ασφάλειας Milipol Paris 2017, στην Γαλλία. Η “Beretta Αμυντικές Τεχνολογίες” (BDT) είναι η στρατηγική συμμαχία των τεσσάρων αμυντικών εταιρειών του Ομίλου Beretta, ήτοι: Beretta, Benelli, Sako και Steiner. Οι ιδρυτικές εταιρείες της BDT παράγουν κάποια απ’ τα καλύτερα όπλα και εξοπλισμούς των στρατιωτικών και αμυντικών αγορών.

Το νέο υποπολυβόλο Beretta PMX διαμετρήματος 9X19χιλ. (9χιλ. Parabellum), αναπτύχθηκε ειδικά για τις απαιτητικές ανάγκες των χειριστών επιβολής νόμου και άμυνας σ’όλους τον κόσμο. Η αξιοπιστία, η ακρίβεια και η ασφάλεια ήταν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές κατά την εξέλιξη της σχεδίασης του PMX.

Η εκτεταμένη χρήση πολυμερών υλικών και μετάλλων ελαφρού κράματος επέτρεψε την σχεδίαση ενός συμπαγούς, ελαφριού αλλά ανθεκτικού σχεδίου, που είναι ευπροσάρμοστο και εύκολο να αναπτυχθεί στις πολεμικές επιχειρήσεις. Τα κύρια εξαρτήματα του: Κάννη και κλείστρο είναι κατασκευασμένα από ειδικό χάλυβα υψηλής αντοχής, ειδικά σχεδιασμένα για να αντέχουν τις κακουχίες των σκληρών περιβαλλόντων και των συνθηκών κακομεταχείρισης. Η κάννη είναι ψυχρής σφυρηλάτησης και διαθέτει μήκος 254 χιλ. με δεξιόστροφες ράβδους.

Οι διαδικασίες λύσης στο πεδίο έχουν μειωθεί στο ελάχιστο με σκοπό την λύση και αρμολόγηση του υποπολυβόλου PMX μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χωρίς την χρήση ειδικών εργαλείων.
Για να μειωθεί η φθορά και να εξασφαλιστεί η ανθεκτικότητα στην διάβρωση, ειδικές επιστρώσεις και φινιρίσματα επιφανειών έχουν προσκληθεί πάνω στα μεταλλικά μέρη των μηχανισμών πυροδότησης και στις περιοχές όπου υπάρχει τριβή μεταξύ των εξαρτημάτων. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση του χρόνου και της συχνότητας συντήρησης και καθαρισμού.

Ο επιλογέας βολής τριών θέσεων, που βρίσκεται σε βολική θέση και στις δύο πλευρές του πολυμερούς κάτω δέκτη, είναι εύκολα προσβάσιμος για τους δεξιόχειρες και αριστερόχειρες χειριστές. Αυτό επιτρέπει την επιλογής μεταξύ: Ασφαλές, Βολή κατά Βολή και Βολή κατά Ριπάς.

Ο μοχλός ασφάλισης εμποδίζει τη σκανδάλη/σφύρα και η αυτόματη φραγή του επικρουστήρα αποτρέπει την κίνηση του επικρουστήρα προς τα εμπρός εκτός κι αν η σκανδάλη είναι πλήρως πατημένη ή στην περίπτωση που το υποπολυβόλο πέσει κατά λάθος στο έδαφος. Ένας “ανοιχτού-κλείστρου” μοχλός όπλισης διατηρεί το κλείστρο ανοιχτό και το επαναφέρει πίσω μετά την πυροδότηση του τελευταίου φυσιγγίου. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να προσδιορίσει αμέσως αν το υποπολυβόλο έχει φυσίγγιο μέσα στην θαλάμη ή τον γεμιστήρα.

Η λειτουργία του PMX βασίζεται στο σύστημα επανάταξης με τη λειτουργία βολής κλειστού κλείστρου.

Με αυτό το νέο προϊόν, η ιταλική εταιρεία Beretta προσφέρει μια νέα γενιά υποπολυβόλων 9χιλ. χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες για την παραγωγή σύγχρονων φορητών όπλων.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.