Η Ελλάδα 1ος εκπαιδευτικός πάροχος του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας

Φωτ. αρχείου: @KemppainenPasi_/Twitter

Ιδιαίτερη επιτυχία και προβολή αποτελεί για την Ελλάδα, η αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής της στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Ασφάλειας και Άμυνας (European Security and Defence College – ESDC).

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα με 21 συμμετοχές

To ESDC, στην αρχική ετήσια παρουσίαση που πραγματοποιεί προς τους συμμετέχοντες όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αναφορικά με το έργο του, τα επιμορφωτικά συμπεράσματα, την μεθοδολογία και τις προσδοκίες του, έχει συμπεριλάβει σύντομη ενημέρωση ως προς τη διάθεση εκπαιδευτών και την συνεισφορά ανά κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις συναφείς εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας (European Security and Defence College – ESDC)

Στο πλαίσιο αυτό, στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, κατά την έναρξη του 18ου CSDP High Level Course 2022-2023 με τίτλο: «Otto VON HABSBURG», έγινε ιδιαίτερη μνεία μέσω σχετικού διαγράμματος στη χώρα μας η οποία παρουσιάζεται ως πρώτη, με σημαντική διαφορά από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. (ισχυρού προφίλ), στη διάθεση παρόχων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης (Education and Training Providers).

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) έχει συμβάλει καθοριστικά σε αυτή την επιτυχία, αφού κατά το παρελθόν έχει διοργανώσει επιτυχώς (βαθμολογούμενη με άριστα από τους επιτελείς του Κολλεγίου), επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια του Κολλεγίου. Οι εν λόγω δράσεις, απευθύνονταν σε πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη των ανώτερων επιπέδων Διοίκησης του αμυντικού, διπλωματικού, πολιτικού και ακαδημαϊκού τομέα, διαθέτοντας καταρτισμένους εισηγητές και εκπαιδευτές.

Η εποικοδομητική συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) με το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) συνεχίζεται δεδομένου, ότι έχει αποδειχθεί σημαντική ευκαιρία προώθησης θεματικών που ευθυγραμμίζονται με ζητήματα εθνικού στρατηγικού ενδιαφέροντος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.